Vallilaan on saatu uutta sutinaa

Laura Rautkallio-Salminen on yksi Mirri Creativen naisista. Hän on nyt luonut uudenlaisen I heart Vallila -tapahtuman.

Jussi Vehkasalo

Laura Rautkallio-Salminen on yksi Mirri Creativen naisista. Hän on nyt luonut uudenlaisen I heart Vallila -tapahtuman.

Jussi Vehkasalo

Vallilaan on viime vuosina putkahtanut paljon erilaisia pikkuliikkeitä, kahviloita ja taiteilijoiden työhuoneita.

– Vallilan elävöitymiseen on vaikuttanut myös se, että alueella asuu entistä enemmän nuorempaa sukupolvea, Lohjantien Mirri Creativen Laura Rautkallio-Salminen sanoo.

Hän on yksi Mirri Creative -yrityksen naisista ja tuottaa Vallilaan I heart Vallila -tapahtuman, jota vietetään Yrittäjän päivänä 5. syyskuuta.

– Asuin täällä kolmetoista vuotta ja rakastuin alueeseen. Tapahtumassa on tarkoitus tuoda esille paikallisia toimijoita.

Vallilan teollisuusalueesta Teollisuuskadun ja Mäkelänkadun välissä voisi puhua jopa trendikkäänä alueena. Siellä sijaitsee eri alojen taiteilijoiden työhuoneita ja kulttuurialan yrityksiä.

– Vanhoja teollisuuskiinteistöjä käytetään uudella tavalla, se on hyvä, Rautkallio-Salminen jatkaa.

I heart Vallila on osa Helsinki Design Week -kaupunkifestivaalia. Tapahtuma avaa yleisölle Vallilan kivijalkatyöhuoneita, myymälöitä sekä yrityksiä ja tekee näkyväksi alueen luovat ammattilaiset.

Luvassa on myös erikoistarjouksia, tarjoilua sekä työpajoja. Tapahtuma-aika on noin kello 11–17, tarkempi ohjelma löytyy tapahtuman Facebook-sivulta.

Yksi vierailun arvoinen paikka on esimerkiksi Nilsiänkatu 10. Siellä sijaitsee kuvataiteilija Tatu Tuomisen työhuone, valokuvaaja Arto Timosen ja valokuvaaja Paula Lehdon sekä elokuvaohjaaja Soile Muttisenkankaan työhuone sekä taidemaalari ja -terapeutti Irja Luostarisen työtila.

– Samana päivänä on Puu-Vallilan Katubileet Vallilantiellä. Toivottavasti tapahtumat tuovat ihmisiä kiertelemään Vallilaan.

Samana päivänä on Puu-Vallilan Katubileet.”

 

 

Rautkallio-Salminen puhuu ”Vallilan ylistyslauantaista”.

 

– Uudenlaisen tapahtuman järjestäminen ei lopulta ole niin kauhean vaikeaa, kun sitä tekee sosiaalisen median kautta. Siellä asiat lähtevät nopeasti kumuloitumaan ja tieto leviää, Rautkallio-Salminen jatkaa.

Kommentit

Tuonne suvakkien joukkoon kuuluisi ehdottomasti monikulttuurinen vastaanotto-hotelli, joka elävöittäisi seutua suuresti.

Vastaanotto-hotellin paikka!