Puheenaihe

Hammaslääkäreille kurssikeskus ja majoitustiloja Meri-Rastilan rantaan

Lohiniemenrantaan Meri-Rastilassa suunnitellaan koulutus- ja majoitustiloja yrityskäyttöön noin sadalle hengelle. Tilat tulisivat Planmeca Oy:n omistamien Villa Harbo -huvilan ja Harbo Lounge -saunatilan yhteyteen.

Planmeca on terveysteknologiaan ja erityisesti hammashoitolaitteiden valmistukseen erikoistunut yritys, jonka tiloissa käy vuosittain tuhansia vieraita yli sadasta maasta.

Korkean teknologian tuotteiden käyttö ja huolto vaatii runsaasti koulutusta. Tällä hetkellä koulutuksia on järjestetty yrityksen tiloissa Herttoniemessä ja vierastilaisuuksia on järjestetty Harbo Loungessa, jonne mahtuu noin 100 vierasta kerrallaan. Koulutustarve laajenee entisestään, kun hammaslääkäreiden teknologista jatkokoulutusta ryhdytään järjestämään yhdessä yliopistojen kanssa.

– Tavoitteena on mahdollistaa toimivat tilat koulutuskeskukselle ja varmistaa, että samalla rannan luontoarvot ja vapaa pääsy rantaan säilyvät, arkkitehti Petri Leppälä kaupunkisuunnitteluvirastosta sanoo.

Rantaa seuraava ulkoilureitti säilyisi ennallaan, ja rakennukset sijoittuisivat sen molemmin puolin – yksikerroksinen koulutuskeskus reitin eteläpuolelle ja kaksikerroksinen majoitustila sen pohjoispuolelle.

Tilojen rakentaminen edellyttää asemakaavan muutosta. Suunnittelusta järjestetään keskustelutilaisuus tiistaina 15. syyskuuta. Maastokierros alkaa kello 17.30 Harbo Lounge -saunalta osoitteesta Harbonkatu 11. Kävelyn jälkeen suunnitelmista keskustellaan sisätiloissa.

Kaavan valmisteluaineistoon voi tutustua 23. syyskuuta asti muun muassa Leikkipuisto Haruspuiston ikkunassa, Meri-Rastilan tori 7, sekä verkkosivuilla osoitteessa www.hel.fi/suunnitelmat.

Tarkoituksena on tuoda kaavaehdotus kaupunkisuunnittelulautakunnan käsittelyyn loppuvuodesta. Asemakaavasta päättää lopullisesti kaupunginvaltuusto.

Suunnitelmasta on virinnyt myös kritiikkiä, jonka mukaan Lohiniemenranta on arvokas lepakko- ja linnustoalue, jota rakentaminen ja suurentuvat kävijämäärät uhkaavat. Vuosaareen on myös ajan saatossa rakennettu useita kurssikeskuksia, joista yksikään ei enää ole alkuperäisessä käytössä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Helsingin rapistunutta aavehotellia mainostetaan yhä netissä – sulki ovensa vuosia sitten12.8.2015 17.00
Alkon hylkäämä hotelli rapistuu – katso kuvat24.3.2015 20.15
Meri-Rastilaan kaavaillaan jopa tuplasti väkeä – rantametsä ei riitä5.3.2015 06.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu