Pam varoittaa ”rikkureita” turpiin saamisesta – KL: Startup-väki puuhaa vastalakkoa

Suurmielenosoitus kerää ammattiliittojen väen Helsingin Rautatientorille kello 11 perjantaina.

Kuvituskuva

Palvelualan ammattiliiton PAMin järjestöjohtaja Niina Koivuniemi tuomitsee perjantaiksi suunnitellut vastalakot, kertoo Kauppalehti.

Koivuniemi varoittaa startup- ja teknologiakonferenssi Slushin taustayhteisöä sekaantumasta lakkoon.

Slushin yhteisössä on Kauppalehden mukaan pohdittu talkoita, joilla kaupan, liikenteen ja koulutuksen pyörät pysyisivät käynnissä lakosta huolimatta.

– Tällaista suunnittelevat eivät ole ehkä miettineet tekojensa seurauksia. Jos joku rikkuritoimintaa yrittää, niin siellähän voi saada vaikka köniinsä, Koivuniemi varoittelee Kauppalehdessä.

– Slush ei varmaankaan halua, että heidän tapaamisiaan alettaisiin boikotoida. Rikkuritoiminta tahraisi yhteisön mainetta.

Pam julkaisi maanantaina kannanoton, jossa palvelualojen työntekijöitä kehotetaan liittymään hallituksen vastaiseen mielenilmaus- ja lakkorintamaan.

Helsingin suurmielenilmaus järjestetään kello 11 alkaen. Siihen oli maanantaihin mennessä ilmoittanut osallistuvansa yli 5000 pamilaista.

Pam kehottaa jäsenistöään osallistumaan työnseisaukseen myös omilla työpaikoillaan kello 11–13.

– Jokaisella on oikeus osallistua poliittiseen mielenilmaisuun, vaikka ei pääsisikään Helsingin Rautatientorille, Pam katsoo.

Pam tähtää toimillaan siihen, että Juha Sipilän (kesk.) hallituksen väläyttämä, työntekijöiden ansioita ja lomia leikkaava pakkolainsäädäntö kaadetaan.

Päivitys kello 15.47: Pam ei hyväksy minkäänlaista väkivaltaa, liitto korostaa. Kyse oli väärintulkinnasta.

Written by:

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Jo 44 000 aikoo töihin perjantaina – kerro oma kantasi äänestyksessä!Pam: Turpiin veto -kommentti antoi väärän kuvan