Puheenaihe

Sipilää kritisoinut keskustalainen tarkentaa: ”Median uutisointi pakolaiskriisistä on harhaanjohtavaa”

Kaupunginvaltuutettu Johannes Hirvaskoski (kesk.) haluaa tarkentaa Uuden Suomen puheenvuoro-blogissaan esittämää kritiikkiä pääministeri Juha Sipilää (kesk.) (kuvssa) kohtaan ja siitä noussutta uutisointia.

Päivi Tuovinen

Vantaalainen kaupunginvaltuutettu Johannes Hirvaskoski (kesk.) haluaa tarkentaa Uuden Suomen puheenvuoro-blogissaan esittämää kritiikkiä pääministeri Juha Sipilää (kesk.) kohtaan ja siitä noussutta uutisointia.

Hirvaskosken blogikirjoituksesta julkaistiin siteerausuutinen maanantaina Helsingin Uutisten, Vantaan Sanomien ja Länsiväylän verkkosivuilla.

Hirvaskoski tarkensi tiistaina näkemyksiään näin:

– Olen kritisoinut (blogikirjoituksessani) lähes kaikkien medioiden uutisoinnin epätarkkuutta. On suorastaan harhaanjohtavaa puhua Syyrian sodasta ja pakolaisista, kun vain marginaalinen osuus Suomeen tulijoista on Syyriasta.

– Lisäksi keskeinen kritiikin aiheeni koskee sitä, että länsirajan kaaosta ei ole Suomessa ennakoitu. Satoja ihmisiä päivässä tulee Suomeen Schengenin ulkopuolelta, ilman minkäänlaista kontrollia. Heidän henkilöllisyyttään ei tiedetä, heidän lähtöaluettaan ei tiedetä, heidän lukumääräänsäkään ei tiedetä. Tämä ei ole laillista menoa, sillä vapaa liikkuvuus ei koske Schengenin ulkopuolelta tulevia ihmisiä.

– Valtio ei voi suhtautua asiaan siten, että tulijat voivat olla keitä hyvänsä ja heitä voi olla kuinka paljon hyvänsä. Järjestyksen ylläpitäminen on valtion perustehtävä. Tämä on laiminlyönti, joka on korjattava sitä pikaisemmin, mitä enemmän arvioimme tulijoita olevan.

– Mainitsin blogissani myös sen, että valtiojohto Suomessa ja Saksassa ei ole sinänsä ymmärrettävillä inhimillisyyttä korostavilla julkisilla lausunnoillaan ja toimillaan edesauttanut järjestyksen säilymistä, päinvastoin. Tämä nostettiin kirjoituksen (VS, LV, HU 14.9.) ykkösaiheeksi. Sitä se ei toki ollut, mutta seison silti luonnollisesti kirjoitukseni takana.

– Olemme vasta näkemässä pientä alkua uudesta kansainvaellusajasta. Ilmastonmuutoksen paheneminen tulee lisäämään ihmisten siirtymistä pohjoiseen huomattavasti. Se edellyttää auttamista, mutta auttamisen rakenteet on luotava lähtöalueille, ajoissa.

– Tähän liittyen on ajateltava uusiksi myös kansainvälisen vaihdannan kestävyys Suomen omavaraisuus, sekä kansantalouksien työnjako. Siirrymme aikaan, jona on aivan oikeasti kannettava huolta siitä, miten turvataan suomalaisen yhteiskunnan säilyminen kaikissa oloissa, päättää Hirvaskoski.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Juha Sipilän turvapaikka-avaus oli ”virhe pääministeriltä” – harvinainen kritiikki omista riveistä14.9.2015 14.48

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu