Laitaoikeisto nousee: Espoolaisnainen perusti Lapuan liikkeen uudelleen

Kuohuvalla 1930-luvulla vaikuttanut Lapuan Liike halutaan herättää uudelleen henkiin. Kuvassa vanhan Lapuan Liikkeen voimahahmot Vihtori Herttua, Vihtori Kosola ja Iivari Koivisto.

Arkisto

Laitaoikeistolainen Lapuan liike aiotaan elvyttää uudelleen henkiin. Hanke julkistettiin lauantaina tällä kertaa asialla on espoolainen Susanna Kaukinen, joka on aiemmin toiminut muun muassa Espoon Vasemmistossa ja Itsenäisyyspuolueessa. Itsenäisyyspuolue kuitenkin eväsi Kaukisen ehdokkuuden mielipide-erimielisyyksien vuoksi.

Kaukinen kertoo hankkeesta blogitekstissään.

Uuden Lapuan liikkeen puuhaväki aikoo toimia omien sanojensa mukaan "kulttuurimarxilaisuutta, globalismia ja haittamaahantunkeutumista" vastaan.

Koska näihin liittyy sellaisia asioita kuten maailmanvallankumous, uusi maailmanjärjestys ja haittamaahantunkeutuminen, on aika palata tähän hankkeseen, joka on paitsi kallis, myös isänmaalle ja kansalle pyhä: marxilaisuus on taas kukistettava.

Nyt henkiin herännyt Lapuan liike aikoo toimia jatkossa vapaamuotoisesti.

Liikettä ei rekisteröidä puolue- tai järjestörekisteriin, koska se on mahdotonta sen tähden, että Suomen Tasavalta ja Suomen Tasavallan laillinen valta lakkautettiin vuonna 1995, kun meidän maamme ja meidän kansamme alistettiin länsimarxilaiseen eurokommunismiin valheiden sekä valtio- että maanpetoksellisten toimien avulla, Susanna Kaukinen lataa.

Uudeksi "aktivistiliikkeeksi" itseään kutsuva joukko puuhaa myös tilaisuutta 3. lokakuuta Narinkkatorille, jossa järjestetään mielenosoitus "monikulttuurista painajaista ja poliittista väkivaltaa vastaan".

Kaukisen lisäksi tilaisuudessa puhuu muun muassa vihtiläinen Eero Tillanen, joka on tätä ennen nähty Itsenäisyyspuolueen toiminnassa.

Alunperin vuonna 1929 syntynyt Lapuan liike oli vuoteen 1932 saakka toiminut oikeistoradikaali ja kommunisminvastainen kansanliike. Se joutui lopettamaan toimintansa epäonnistuneen Mäntsälän kapinan jälkeen.

Sen seuraajaksi syntyi Isänmaallinen kansanliike (IKL), jolla oli eduskunnassa enimmillään 14 kansanedustajaa. IKL lakkautettiin fasistisena järjestönä välirauhansopimuksessa vuonna 1944.

Lapuan liike tuli tunnetuksi väkivaltaisista toimista, jolla se pyrki kukistamaan kommunistien toiminnan Suomessa kokonaan. Lapualaiset aktivistit muiluttivat satoja vasemmistolaisia itärajalle. Myös tasavallan entinen presidentti K.J.Ståhlberg joutui muiluttajien kynsiin vuonna 1930.

Kommentit

Nämä on näitä täysin yhteistyökyvyttömiä ihmisiä, jotka lentävät ulos täysjärkisistä liikkeistä toisensa jälkeen, koska he kuvittelevat marssivansa suoraan johtajiksi kertomaan ja sanelemaan muille, kuinka tulee toimia. Tuolla periaatteella ei pärjää työelämässäkään, tuskinpa näistä työelämään onkaan. Jonkinlaista sekavaa puuhastelua, julkisuus riittää palkinnoksi.

Zapata

Kannattaa perehtyä tuon "nuoren naisen" aloitteellisuuden ja avarakatseisuuden laatuun ennen kuin tuolla tavalla innostut. Voi toki olla, että se, mikä on lähes kaikista meistä muista suomalaisista noloa ja vältettävää, onkin sinusta hienoa...

Anonyymi

Vai että Susanna puuhailee tuommoista, jokainenhan voi googletella minkälaisesta naisesta on kyse. Hän hyväksyy mm.Venäjän Krimin vallotuksen, hyväksyy Venäjän sodan Itä-ukrainassa jne. Länsi paha, itä hyvä. Siinä Susannan ajatusmaailma.

Juhan

Niin kuin asiaa seuranneet tietävät, Itsenäisyyspuolueella on erittäin tiiviit suhteet ääri-venäläissin liikkeisiin. Eli käytännössä uusi Lapuanliike pyrkii irrottamaan Suomea lännestä ja liittää meidät osaksi Venäjää. Eli sellaista liikettä on näillä putinisteilla.

Antiputinisti

Ipu ja Susanna Kaukinen hiihtää aika kaukana toisistaan. Mutta et sinäkään ihan ladulla hiihtele moisine ajatuksinesi , IPU on ainut isänmaallinen puolue , ja vaatii tiukempaa rajavalvontaa joka suuntaan. Jos kauppasuhteitten ylläpitäminen on sinusta Venäjään liittymistä niin huhhuh. Nato

Ploplop

Venäjältäkö noita ääriliikkeitä johdetaan? Ymmärrän kyllä, että Kremlille sopii mainiosti suomalaisten sekasortoinen tilanne suomen sisuineen, persuineen ja uusine lapuan liikkeineen, mutta eikö kukaan tajua noiden liikkeiden epäisänmaallisuutta?

Isä ja maa

Naisten Kymppi on 5 km pitkä puliseva parvyymille tuoksuva letka.

Äärioikeistolaiset ylipainoiset psykopaatit huojuvat pussikaljojen kanssa lonkerotölkki kätösessään ja jättävät jälkeensä vanhan viinan, kaljan ja lien lemut. Olisi ollut edes moottorisahalla tuomipuusta veistetty Olli Immonen kansan rahoittama Bossin puku päällään johtamassa niin olisi ollut hitunen isänmaallisuutta mukana.

Joihinkin näyttää silti tekevän vaikutuksen. Naisia ihmettelen, sillä nämä tyypit suhtautuvat naisiin kuten Tony Halme suhtautui vihittyyn puolisoonsa. Halveksivasti.

Anonyymi

Jätäpäs ne sienet jääkaappiisi ja lue viestini uudelleen. Kyllä jokainen normaali suomalainen tuntee myötähäpeää, kun seuraa "isänmaallisina" esiintyvien äärioikeistolaisten hajuherneiden huojuntaa.

Mutta kyllä Lapuan liikkeen kokoontumisissakin tiettävästi lemusi väkevä pontikka, että siinä mielessä ei ole polvi polvesta suoristunut.

Anonyymi

Hölmöläisten hommaa molemmissa ääripäissä. Ette saa maailmaa mustavalkoiseksi edes tekemällä. yhteistyö on ainoa mahdollisuus saada asiat kuntoon.

JantteR

Joo, ei näihin kannata lähteä mukaan, koska vakiintuneiden puolueiden kautta vaikuttaminen on ainoa tapa saada muutoksia aikaan, vaikka hitaus tuskastuttaisikin.

Esimerkiksi nyt ajankohtainen maahanmuuttokriisi ei ratkea Perussuomalaisten toiminnalla, vaan sillä, että Kokoomus ja Keskusta tekevät asialle jotain. Perussuomalaisten ansioksi on tosin luettava maahanmuuton ongelmien tuominen yleiseen poliittiseen keskusteluun, mutta tässä on huomattava, että esim. Suomen Sisu -järjestön toiminnasta ei ole ollut asian suhteen hyötyä, vaan ehkä jopa haittaa.

Äärimaltillinen

"Liikettä ei rekisteröidä puolue- tai järjestörekisteriin, koska se on mahdotonta sen tähden, että Suomen Tasavalta ja Suomen Tasavallan laillinen valta lakkautettiin vuonna 1995, kun meidän maamme ja meidän kansamme alistettiin länsimarxilaiseen eurokommunismiin valheiden sekä valtio- että maanpetoksellisten toimien avulla, Susanna Kaukinen lataa."

Hahahhaha, suht.koht eeppistä tekstiä, se on rankkaa olla putinisti.

Anti-Putinisti

Ihan sitä saa mitä tilaa näköjään. Nimittäin hallituksemme. Monikulttuurisuuden vastustajat leimataan rasisteiksi lehdistössäkin, samoin kun politiikkojen suulla. Ja tämä on tulos. Emme haluaisi (valtaosa kansaa) tätkään, mutta haluaisimme pitää maamme omanamme. Ja se monikulttuuisuushan leviää pohjolan perukoille joka tapauksessa, vähitellen ja rauhallisesti. Ei ole mitään tarvetta pakottaa ja haalia sakkia josta osa huijareita (eivät todellisuudessa ole sotaa paossa)

ruusa

En puolusta tuuliviiri Kaukista tai Lapua Liike larppia, mutta huvittava huomata NATO-kiima kommentoijissa.

Vastusta Eurostoliittoa = Putinisti

Vastusta NATOa = Putinisti

Mikäs minä olen kun vastustan noiden lisäksi sionistien marionetti Putiniakin? Natsiko? Olkoon vaikka niin, mutta muistakaa anti-sionismi ei ole anti-semitismiä! Lukekaa Talmudia

Jups

Ennemmin Nato-kiima kuin itä-kiima. Eli jos sanoo jotain putinistiksi on automaattisesti nato-kiimainen, on sulla kyllä vääristynyt maailmankuva.

Anti-Putinisti

Sana putinisti on taidettu keksiä Kokoomuksen mainostoimistossa. Sanalla, joka ei tarkoita mitään, voidaan herättää kansassa tunteita.

NN

Josko Putin aluksi kyllä karkoitti Venäjän ryövänneet sionistioligarkit maanpakoon. Siitä pisteet, muualla näin ei ole päässyt käymään.

Ihmettelen myös "mokutusta" kiihkeästi vastustavien Nato-myönteisyyttä. Sitä kun katsoisi yhtään nenän ja tietokoneruudun väliä pidemmälle näkisi, että Yhdysvallat, Israel ja Nato ovat suuressa roolissa alueilla, joista porukkaa tänne meille Ruotsin kautta nyt vuotaa. Cui bono?

Sion

Vai on Susanna päättänyt taas vaihtaa leiriä. Taisi mennä jotenkin näin.
Vasemmistoliitto -> IPU (kommarit oli myös vaihtoehtona) -> Tasavaltainen Vasemmisto (jokin oma ryhmä, jonka perusti) -> Anarkisti -> Ja nyt sitten jonkun feikki Lapuan liikkeen johtaja...

Lyhyesti on siis siirtynyt äärivasemmalta äärioikealle. Välillä tietysti oltiin anarkistina, mutta kun siltäkään porukalta ei saatu kannatusta, niin nyt koitetaan kosiskella äärioikeiston hörhöjä. On tosin huvittavaa nähdä, saako Susanna vihreävaaleanpunaisella tukallaan nämä äärioikeiston miehet taakseen. On vain jotenkin vaikeaa nähdä, että porukka kerääntyisi enää Susannan taakse, kaiken hörhöilyn jälkeen.

Järki jo käteen

Mielenkiintoista, että sama henkilö järjestää mielenosoituksen "poliittista väkivaltaa vastaan" ja perustaa uudelleen Lapuan Liikkeen, joka aikoinaan syyllistyi poliittisiin murhiin ja muuhun väkivaltaan.

Pihamies

Toivottavasti Kaukinen ymmärtää itse hakea ammattiauttajan apua, lastensuojeluilmoituksia on tehty vähemmästäkin keulimisesta.

Huolestuttavaa

Niiden pakolais-kriittisten kansalaisten, joita nyt avoimesti rasisteiksi haukutaan, kannattaa todeta väitteeseen, että "niin Olen ja perustellusti ylpeä siitä. Harmittaako sinua?."

Näinhän ylpeilevät myös suvaitsevaiset.

Kaikkein järkevimpiä ovat neutraalisti suhtautuvat kansalaiset.

Ylpeä näkökannoistaan

Tässä on tilausta selvästi. Mamuilu ja punaviher-hörhöttely saa aikaan vastavoimia. On syytä miettiä, mihin meillä on varaa ja siksi on hyvä, että muitakin vaihtoehtoja tarjotaan kuin tämä nykymeno, jonka päässä on konkurssi Suomen valtiolle.

Veronmaksaja maksaa kaiken

Erittäin valitettava totuus alkaa olla, että puhdas valkoinen rotu on jo USA:ssa vähemmistönä, kohta myös Euroopassa. Jotain on tehtävä ennen kuin on myöhäistä!!
Venäjä on vihollisemme ja tulee olemaan, mutta pahempi vihollinen on taustalla toimiva juutalainen maailmanherruuteen pyrkivä salaliitto, jonka keinoja on mm. Arjalaisen rodun rappeuttaminen kansainvaelluksilla ja seka-avioliitoilla!!
Tässä tilanteessa Putin voi olla viimeinen oljenkorsi puhdasrotuisen Arjalaisen pohjolan tavoittelussa. Muuten kyllä se tarvis napin otsaan. Ei se todellakaan mikään Suomen ystävä ole.
Venäjällä kuitenkin on oikea suhtautuminen islamiin, homoihin ja nekruihin.

Vihainen veronmaksaja

Ikään kuin sadat tai tuhannet palavat autot eurooppalaisten maahanmuuttajalähiöiden kaduilla eivät tarvitsisi todellista selitystä, vaan ainoastaan sellaisen selityksen jonka voimme niin sanotusti nauttia henkevässä keskustelussa möbleeratussa huoneessa ja hyvien pöytätapojen mukaisesti pikkusormi ojossa veistä ja haarukkaa käyttäen.

On traagista että lähdemme liikkeelle niin optimistisista odotuksista että meidän on suljettava silmät jo törmätessämme ensimmäsiin ilmiöihin todellisuudessa. Siitä olisi vielä pitkä matka tilanteen koko toivottomuuden tajuamiseen. Ehkä pitäisi aloittaa sieltä pessimistisimmästä päästä. Tosiasia on että monikulttuurisuus ja maahanmuuttajien kotouttaminen on epäonnistunut kaikkialla -- nyt myös meillä. Se ei ole epäonnistunut siksi että se voisi onnistua, vaan siksi ettei se edes voi onnistua. Yhteisöjä ei voi sekoittaa kuten yksilöt voivat sekoittua toistensa joukkoon.

hggmdf

1930-luvun Lapuan liike pyrki kumoamaan Suomen laillisen hallituksen, joka ei ollut lapualaisille tarpeeksi oikeistolainen. He olisivat halunneet Suomeen natsihallituksen.

Lauri-63

Tämän espoolaisnaisen yritys on säälittävä. Lapuan liikkeen jättämän perinnön uskoisi pelottavan. Kommunismia voidaan vastustaa myös muilla keinoin kuin kyydityksillä, sitä lapualaiset eivät tajunneet. Jos Mäntsälän miehet olisivat aikanaan marssineet Helsinkiin, olisi se tiennyt uutta sisällissotaa, sillä armeija oli valmistautunut heidän vastaanottamiseensa. Kaartin pataljoona oli hälytysvalmiudessa.

Pertti Kaven

Yleinen mielipide saattaa Suomessakin muuttua jahka uudet asukkaat asettuu pkseudulle ja Ruotsista tuttu temmellys alkaa kotikorttelissa....

SSS jytkytti 30 000 kertaa