Puheenaihe

Nyt tuli päätös – Tulli voimalla länsirajalle ”suojaamaan yhteiskuntaa”

Tulli aikoo tehostaa valvontaa länsirajalla pakolaisten määrän paisuttua.

Johanna Erjonsalo

Tulli on päättänyt tehostaa tullivalvontaa läntisellä maarajalla 22. syyskuuta alkaen Tornion ja Aavasaksan alueella.

Tulli siirtää henkilöstöään muilta alueilta Tornion tullin tueksi. Tullivalvonnan tehostaminen tapahtuu osana muiden viranomaisten, kuten Poliisin ja Rajavartiolaitoksen tehostamistoimia. Tullivalvonnan tehostamistoimilla Tulli pyrkii varmistamaan maahantuontia koskevien kieltojen ja rajoitusten noudattamisen sekä suojaamaan yhteiskuntaa.

Tulli noudattaa sisärajoilla vakiintuneita toimintamalleja tarkastuksissa. Tehostetun tullivalvonnan lisäksi Tulli antaa tarvittaessa virka-apua ulkomaalaisvalvontaan Poliisille ja Rajavartiolaitokselle PTR-lain ja yhteistyön puitteissa.

Tehostetun tullivalvonnan osalta toimintaa johtaa Tornion tullin johtaja Juha Heikkilä ja kenttätoiminnan johto on Tornion tullissa. Tehostettua tullivalvontaa jatketaan toistaiseksi.

Tullitarkastus suoritetaan sisärajatarkastuksena ja Tullilain (1466/1994) 2 § mukaisia toimivaltuuksia voidaan käyttää EU:n lainsäädäntöä noudattaen myös EU:n sisäisessä liikenteessä tavaroiden maahantuontia ja maastavientiä koskevien kieltojen ja rajoitusten noudattamisen valvomiseksi.

Tarkastukseen ohjattujen henkilöiden matkatavarat ja ajoneuvot tarkastetaan huolellisesti. Toimintaa tuetaan myös liikkuvalla läpivalaisuyksiköllä. Tullitarkastuksessa paljastuneet tullirikokset ohjataan tutkittavaksi Tullin Tornion rikostorjuntayksikköön.

Myös puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) sanoi tänään maanpuolustuskurssin avajaisissa, että puolustusvoimat voi antaa virka-apua länsirajan pakolaisvirran hallinnassa, jos se katsotaan tarpeelliseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Tulli tehostaa itärajan valvontaa – tämä laite siirtyy Vuosaaresta Vainikkalaan4.9.2015 10.40
Viranomaiset yhteistyöhön – Viestimet: Pohjois-Suomeen tehostettu rajavalvonta14.9.2015 17.24
Turvapaikanhakijat pysäytetään Tornioon – etelään ei saa enää matkustaa vapaasti19.9.2015 12.26
Matti Vanhasen raju arvio: Suomeen jopa 200 000 turvapaikanhakijaa17.9.2015 20.39

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu