Puheenaihe

Tuomarinkylän kartanoon ravintola – käsintehtyä olutta ja lounasta

Tuomarinkylän kartanon päärakennus on 1700-luvulta.

Johanna Erjonsalo

Helsingin kaupunki on löytänyt Tuomarinkylän kartanon päärakennukseen uuden vuokralaisen.

Rakennus jäi tyhjilleen syksyllä 2013 kun Tuomarinkylän kartanomuseo lakkautettiin. Samalle yrittäjälle on nyt vuokrattu myös kartanon siipirakennuksessa tyhjillään ollut ravintolatila.

Yrittäjä suunnittelee päärakennukseen tilausravintolaa, jota ihmiset voivat vuokrata yksityistilaisuuksiin, juhliin ja kokouksiin.

Päärakennukseen tulevat myös siipirakennuksen ravintolan kabinettitilat. Ravintola Dumari aloittaa lounaspaikkana ja kahvilana vielä tämän syksyn aikana.

– Ravintolarakennuksessa on tarkoitus käynnistää panimotoiminta mahdollisimman pian. Panimoravintolassa tarjoillaan hyvin pienissä erissä käsin tehtyä Cask Alea. Olut on elävää, pastöroimatonta käsityöolutta, jota maailmalla nimitetään Craft Beeriksi, kertoo ravintoloitsija ja panimon päällikkö Mikko Tornivuori .

– Tulevaisuudessa kaupungin rakentamispalvelu Staran ja rakennusviraston kanssa käyn keskusteluja siitä, voisiko viereisellä pellolla viljellä mallasohraa panimon käyttöön. Näin saataisiin lähiolutta sanan varsinaisessa merkityksessä.

Nyt on Tuomarinkylän kartanossa jälleen elämää ja valot päällä.”

– Ravintolaan pyrin luomaan englantilaistyylisen pubin henkeä, ja myös ruoka-annoksia on tarjolla. Lounaalla lähdetään nyt talvea vasten liikkeelle, Tornivuori jatkaa.

Keväällä on tarkoitus avata kahvilaterassi päärakennuksen eteläpuolelle, jossa on valmiina upea ja mittava terassialue puistonäkymällä.

– Tällöin päärakennuksen tiloja otetaan kahvilan käyttöön koska sää ei aina ole otollinen ja terassilta voi tarvittaessa siirtyä sisälle.

Isoon päärakennukseen mahtuu tilausravintolan ja toimiston lisäksi muutakin käyttöä, ja yrittäjä jatkaa tilojen konseptin kehitystyötä.

– Pohjois-Helsingistä puuttuu kaupunkilaisten olohuone. Sellaisen haluan tästä paikasta tehdä. Nyt on Tuomarinkylän kartanossa jälleen elämää ja valot päällä.

– Kartanon päärakennus hakee vertaistaan Helsingissä. Tilat ovat suuret, ja mahdollisuuksia on valtavasti. Lisäksi kattomaalaukset ovat käsittämättömän upeat. Tilat ovat oikein hyvin säilyneet. Tämä taitaa olla Suomen suurin kustavilaisen ajan kartanorakennus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu