Puheenaihe

Tuomarinkylän ravintola ja brittipubi innostavat jo – ”Tilat kunnostetaan vanhaa kunnioittaen”

Tuomarinkylän kartanon päärakennuksen sisätiloja syksyllä 2013, jolloin Helsingin kaupunginmuseo oli luopumassa tiloista.

Johanna Erjonsalo

Uuden vuokralaisen löytyminen Tuomarinkylän kartanon päärakennukseen ja ravintolarakennukseen on herättänyt laajasti kiinnostusta Helsingin Uutisen lukijoissa.

Helsingin kaupungin tilakeskus on vuokrannut kartanossa vuosia tyhjillään olleet tilat yrittäjälle, joka perustaa sinne tilausravintolan, tänä syksynä avautuvan lounas- ja kahvilapaikan sekä myöhemmin englantilaistyylisen pubin olutpanimoineen.

– Loistavaa. Hyvätasoista, viihtyisässä kartanomiljöössä sijaitsevaa ravintolaa on kaivattu, kommentoidaan Helsingin Uutisten nettikeskustelussa.

– Nyt sitten vain kaikki lähialueiden asukkaat käyttämään ravintolan palveluita, jotta toiminnalle saadaan jatkuvuutta, jatkaa toinen lukija.

Vuokralainen, joka arvostaa vanhaa.”

 

 

Myös Helsingin kaupungin tilakeskuksessa ollaan tyytyväisiä vuokralaisen löytymiseen, sillä uutta vuokralaista etsittiin pitkään ja tilojen erilaisista käyttömahdollisuuksista laadittiin selvityksiä.

 

– Nähdään tosi hyvänä asiana, että vuokralainen saatiin ja vieläpä semmoinen vuokralainen joka arvostaa vanhaa rakennusta ja vanhan rakennuksen ehdoilla aikoo kunnostaa sitä. Lisäksi tällainen toiminta elävöittää Tuomarinkylän kartanon aluetta, kertoo asiakaspäällikkö Sisko von Behr tilakeskuksesta.

Jos rakennuksia jäisi pitkäksi aikaa tyhjilleen, ne voisivat aiheuttaa turhia ylläpitokustannuksia kaupungille.

– Ilkivalta on usein tyhjenevissä tiloissa ongelmana.

Tilakeskuksessa ehdittiin pelätä, että Tuomarinkylän kartanon päärakennus jää tyhjilleen.

– Ajattelimme, ettei vuokralaista ole helppo löytää hankalasta taloustilanteesta johtuen. Ja vieläpä sellaista vuokralaista, joka ottaa rakennuksen suojelumääräykset vakavasti, Sisko von Behr myöntää.

Tuomarinkylän kartanosta on jo muodostunut pienimuotoinen ostospaikka, sillä päärakennuksen siipirakennuksissa toimii nettitietojen mukaan ainakin kolme myymälää.

Ratsastustarvikeliike, sisustusliike ja vaateputiikki.

– Uusi yrittäjä soveltuu hyvin Tuomarinkylän kartanoon, sillä sinne yritetään saada monipuolisempaa toimintaa, joka lisäisisi paikan vetovoimaisuutta. Uusi yrittäjä kunnioittaa vanhaa miljöötä ja on innostunut kehittämään paikkaa suojelumääräykset huomioiden, Sisko von Behr jatkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Tuomarinkylän kartanoon ravintola – käsintehtyä olutta ja lounasta24.9.2015 18.20

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu