Puheenaihe

”Suomessa oltu sinisilmäisiä” – MTV: Turvapaikanhakijoiden rikoksissa piikki Helsingissä

Helsingin poliisilaitokselta vahvistetaan tieto, jonka mukaan tutkinnan alla on useita turvapaikanhakijoiden tekemiä rikoksia.

Johanna Erjonsalo

Poliisilla on tutkinnassa lukuisia rikoksia, joissa Suomeen tulleet turvapaikanhakijat ovat epäiltyinä. Asiasta uutisoi MTV Uutiset.

MTV Uutisten mukaan yksistään Helsingin poliisille on lyhyen ajan sisällä tullut rikostutkintaan pahoinpitelyitä, näpistyksiä, laittomia uhkauksia, taskuvarkauksia ja seksuaalista häirintää, joka on kohdistunut teinityttöihin.

Lähes kaikissa tapauksissa rikoksista epäillään Suomeen turvapaikanhakijoina tulleita irakilaismiehiä.

Helsingin poliisilaitokselta vahvistetaan tieto MTV Uutisille. Poliisin tietoon on tullut Helsingin vastaanottokeskuksissa tapahtuneita pahoinpitelyitä, mutta myös muun typpistä rikollisuutta.

– Näitä kyseisiä rikoksia on nyt alkanut ilmetä kasvavassa määrin. Turvapaikanhakijoiden keskinäiset nahistelut ja heidän aiheuttamansa rikollisuus tulevat vain lisääntymään. Uhkakuvia pitäisi ymmärtää paremmin. Tämä on ollut sinisilmäistä ja käsittämättömän huolestuttavaa, nimetön poliisilähde kertoo MTV Uutisille.

MTV Uutisten mukaan poliisilähteet sanovat, että vain murto-osa turvapaikanhakijoiden tekemistä rikoksista on tullut pintaan.

Helsingin  Uutiset kertoi viime viikolla, että Helsigin kaduilla rahaa kerjäävät turvapaikanhakijat ihmetyttävät kaupunkilaisia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Miksi tulee vain nuoria miehiä? Tutkija: Järjestelmämme auttaa vääriä ihmisiä19.8.2015 12.28
”Turvapaikanhakijat kerjäsivät rahaa Helsingissä” – kohtaamiset voivat hämmentää asukkaita25.9.2015 15.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu