Puheenaihe

Teemu Selänteen naapurustoon 100 pakolaista – seurakunta avaa uuden paikan

Hilan leirikeskukseen majoitetaan sata turvapaikanhakijaa.

Espoon seurakunnat

Espoon seurakuntayhtymä aikoo tarjota Kirkkonummen Hilan kurssikeskuksesta hätämajoitusta 100:lle turvapaikanhakijalle. Hila olisi käytössä vuoden loppuun saakka.

Hilassa on normaalisti noin 50 majoituspaikkaa, mutta seurakuntayhtymä on arvioinut, että kiinteistöön voitaisiin sijoittaa väliaikaisesti 100 henkilöä.

Seurakuntakeskus sijaitsee lähellä merenrantaa, ja lähistöllä on muun muassa Linlon suosittu ulkoilualue. Naapurustossa on myös julkkisten koteja. Lähistöllä sijaitsevat Teemu Selänteen ja Elisabet Rehnin asunnot. Selänteen asunnolle matkaa on nelisen sataa metriä.

Espoon seurakuntayhtymän hallintojohtaja Risto Hämäläinen korostaa, että Hilaan ei tule vastaanottokeskusta, vaan tiloja tarjotaan joko Espoon kaupungille tai SPR:lle, jotka hoitavat varsinaista vastaanottokeskustoimintaa.

Espoon seurakunnat ovat jo tarjonneet Velskolanin kurssikeskusta turvapaikanhakijoiden hätämajoitukseen. Velskolanin käytöstä on sovittu 20.10. saakka, jonka jälkeen on tarkoitus siirtää toimintaa Hilaan.

Espoon seurakunnilla on kolme kurssikeskusta, joista kaksi on Kirkkonummella.

Hvittorpin leirikeskusta Masalan lähellä ei ole Hämäläisen mukaan tarkoitus tarjota hätämajoitustiloiksi, koska sen varaustilanne on kolmesta keskuksesta kaikkein korkein.

Kirkkonummella toimii entuudestaan kaksi vastaanottokeskusta. Toinen niistä on Evitskogissa ja toinen Vitträsk-järven maisemissa Aavarannan kurssikeskuksessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu