Puheenaihe

Maajoukkuekokki suosii "helppoa, hyvää ja terveellistä" – Video: Näin valmistuu vihersmoothie

RUOKA   Mikko Pakola kokkaa kohti olympialaisia.

Keittiömestari Mikko Pakola ja faijadogi. Hodaribaari on erityisesti vesipuistoasiakkaiden mieleen. Kylpyläpuolella nautitaan salaatteja ja wrappeja.

Marika Lumme

Mikko Pakola kuorruttaa faijadogin paahdetulla sipulilla. Nuoren miehen hymyssä on iloa ja jännitystä. Pakola, 21, on aloittanut kaksi viikkoa sitten Flamingo Spa Cafeen keittomestarina.

Itse tehty on paljon parempaa.”

Ensitöikseen hän uudisti kylpyläasiakkaiden menun. Listalta löytyvät hot dogit jokaiselle perheenjäsenelle, faijadogi on se suurin. Flamingo Spa tekee yhteistyötä Helsingin Makkaratehtaan kanssa. Yhteistyö antoi kipinän kokeilla hodaribaaria kylpylässä.

– Ensimmäistä kertaa koko ruokatuote on yksin minun vastuullani. Menun tekeminen oli haasteellista ja jännittävää. On ollut mahtavaa päästä tekemään jotain ihan uutta, vastapainona fine dining -paikoille, Pakola sanoo.

Pakolan menussa on smoothieita, salaatteja ja wrappejä.

– Ruuan täytyy olla nopeaa ja helppoa sekä hyvää ja terveellistä. Ihmiset odottavat tänä päivänä ruualta todella paljon ja se on vain hyvä asia, Pakola korostaa.

Kaiken lähtökohtana on itse tehty.

– Kun olen tehnyt ruuan itse, voin olla sen takana ja siitä ylpeä. Mielestäni itse tehty on monesti yksinkertaisesti paljon parempaa. Teemme kaiken mahdollisen itse, hän lupaa.

Martinlaaksossa asuva Pakola kuuluu Suomen kokkimaajoukkueeseen. Pakola on ollut mukana maajoukkueessa vuodesta 2013.

Maajoukkue on tärkeässä osassa Pakolan elämässä ja vaatii aikaa. Flamingon pesti mahdollistaa keskittymisen maajoukkuekuvioihin, joka oli tärkeä syy kun Pakola teki päätöksen kylpylämaailmaan hyppäämisestä. Kokkijoukkueen tavoite on selkeä: hieno sijoitus vuoden 2016 olympialaisissa.

Miehellä on myös henkilökohtainen unelma.

– Olisi upeaa, jos työni ruuan parissa jäisi elämään myös minun jälkeeni. Ehkä se on oma ravintola tai jotain muuta. Ruoka on enemmän kuin ruokaa, parhaimmillaan mahtava elämys. Tässä työssä saa olla jonkin sortin taiteilija, se kiehtoo, Pakola sanoo.

 

Spa Cafe

Flamingo Spa Cafe tekee tuotteet vesipuiston ja kylpylän asiakkaille.

Spa Cafe on tuplannut liikevaihtonsa vuoden sisällä.

Cafeen suosituimmat tuotteet ovat smoothiet, pirtelöt, wrapit ja hot dogit.

Cafessa tehdään itse kaikki mahdollinen. Hodarisämpylät ja makkarat tulevat valmiina.

Keittiömestari Mikko Pakola on työskennellyt aiemmin muun muassa ravintola Brödissa ja Olossa.

Flamingo Spassa vierailee vuosittain 350 000 asiakasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu