Puheenaihe

Lasipalatsin museohankkeelle sinetti – suosituille terasseille tylyt lähtöpassit

Kesä 2015 jäi Mbarin viimeiseksi.

Jussi Vehkasalo

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi keskiviikkona yksimielisesti asemakaavan muutoksen, joka mahdollistaa Amos Andersonin taidemuseon sijoittumisen Lasipalatsiin ja Lasipalatsinaukion alle.

Aukiolla sijaitsevat Mbarin ja Cafe Lasipalatsin terassit joutuivat molemmat lopettamaan museon tieltä. Mbar kertoo verkkosivuillaan, että Helsingin kaupunki on irtisanonut terassin maa-alueen vuokrasopimuksen.

Mbarin terassi sulkeutui syyskuun lopussa, jonka jälkeen terassi purettiin. Lasipalatsin rakennus menee remonttiin kahdeksi vuodeksi. Mbarin sisätila on auki vielä lokakuun ajan.

Kaupunginvaltuuston päätöksen mukaan Lasipalatsin ja Vanhan linja-autoaseman rakennukset suojellaan. Rakennuksista ja niiden välisestä aukiosta muodostetaan korttelialue. Lasipalatsinaukio kunnostetaan jalankulkua, oleskelua sekä kaupunkitapahtumia ja museon ulkonäyttelytiloja varten.

Aukiolle tulee myös museon salien kattomuotoja, valoaukkoja ja ravintoloiden ulkotarjoilualueita.

Lasipalatsinaukion alle sijoittuvien uusien museotilojen kerrosala on yhteensä 5 250 neliömetriä. Lisäksi aukion maanalaisiin tiloihin sijoittuu museon varasto ja teknisiä tiloja sekä tilavaraus Pisararadan keskusta-aseman maanalaiselle sisäänkäyntihallille.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Lasipalatsin terasseja uhkaa hävitys – netissä muhii tähtien tukema kansanliike24.6.2015 09.20
Terassilla käytiin yksillä jo 1800-luvulla31.5.2015 15.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu