Helsingin parhaat kalaravintolat ja silakka-annokset – näin lukijat valitsivat

Happy Lobster on ruokkinut suomalaisia Silja Serenadella vuodesta 1990 ja Silja Symphonylla vuodesta 1991.

Tallink Silja Oy

LUKIJAÄÄNESTYS Merta edemmäs kalaan? No, ainakin lähtevään laivaan, jos mielii pääkaupunkiseudun parhaaseen kalapöytään. Huom: ravintolalista päivitetty 27.5.2016. Osa kalaravintoloista on lopettanut toimintansa.

Äyriäisvati ja hyvä palvelu. Siinä kaksi päällimmäistä syytä, miksi Silja Linen Happy Lobster oli lukijoidemme mielestä paras kalaravintola pääkaupunkiseudulla.

25 vuotta Silja Serenadella ja Silja Symphonylla toiminut konsepti on sekä takuuvarma että sopivasti uudistunut.

Äänestys oli äärimmäisen tiukka. Kärkikuusikko oli vain muutaman äänen päässä toisistaan ja kuusi ensimmäistä kalaravintolaa saalisti liki 70 prosenttia kaikista annetuista äänistä.

Havis sai tyylipisteitä sijainnista historiallisen tunnelmallisessa rakennuksessa, jossa erinomaisen ruuan kruunaa erinomainen palvelu. Ääniä rapsahti myös rapsakoille silakoille.

Meripaviljongista totesi esimerkiksi äänestäjä Espoosta: Ruoka on tuoretta ja taivaallista, sijainti on huikea ja tunnelma ihanan merellinen!

FishMarket sai ison peukun etenkin osteriperjantailleen.

Merimakasiinia kiitettiin tasaisesta laadusta, jonka takia sinne tulee poikettua toistekin.

Nokasta totesivat muun muassa äänestäjät Espoosta: Aina tuoretta lähivesien kalaa tarjolla ja maut tosi mahtavat. Rakkaudella kotimaisista kaloista tehtyä laaturuokaa. Särki, lahna, silakka, hauki ja kaikki muut kestävän kalastuksen kalat.

Silakka-annoksista äänestettäessä kaksi oli ylitse muiden. Ne ovatkin legendoja.

Salven paistetut silakat sai 24 prosenttia ja Sea Horsen rapeaksi paistetut silakat 18 prosenttia kaikista annetuista äänistä.

Ainoa Helsingin ulkopuolinen menestyjä äänestyksissä oli Heikintorin Kalabaari, josta kuulemma saa aina tuoretta ja jonka annokset ovat pelkistettyjä perusmakuja.

Kalabaari on mutkaton lounaspaikka, johon on helppo tulla ja istahtaa aterialle. Ehkäpä tällaiselle olisi kysyntää muuallakin?

Käyttäjän sakari.nupponen@media.fi kuva
Sakari Nupponen