Puheenaihe

Pyöreä parkkikiekko toi huomautuksen, saksankielinen sakot

Pyöreäreunainen parkkikiekko toi vain huomautuksen, mutta saksan- ja englanninkielinen kiekko vaati viranomaisen mielestä jo sakkoja.

Jukka Lempiäinen

Länsiväylä kertoi aiemmin espoolaisen Jukka Lempiäisen tapauksesta, jossa reilut 10 vuotta käytössä ollut parkkikiekko toi yhtäkkiä viime kesänä parkkisakon.

Lempiäinen oli pysäköinyt autonsa Leppävaaraan, josta tuli sakko merkinnällä, ettei pysäköintikiekko ollut tieliikennelain mukainen. Lempiäinen oli ostanut kiekkonsa vuosia sitten Saksasta, joten teksti ”saapumisaika” on kiekossa saksaksi ja englanniksi, mutta ei suomeksi.

Lempiäinen tiesi, että aiemmin hyvinkääläismies oli saanut pysäköintivirhemaksunsa muutettua huomautukseksi – hyvinkääläisen kiekko oli alareunastaan pyöreä. Lempiäisen valitus Helsingin hallinto-oikeuteen ei kuitenkaan tuottanut tulosta.
– Tänään tuli päätös Helsingin hallinto-oikeudesta. Valitukseni ei siis mennyt läpi. Voidaan siis todeta, että ehkä laki on kaikille sama, tuomiot vain vaihtelevat, kertoo Lempiäinen viitaten pyöreän parkkikiekon saamaan hyväksyntään.

– Nyt voisin vielä valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen, mutta tuo valitus on jo tehty maksulliseksi, joten asia taitaa kohdallani jäädä tähän.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Reijon parkkikiekkokiistassa uusi käänne – ”Tarkastaja voi toimia myös näin”25.8.2015 18.45
Miksi pyöreä parkkikiekko tuo sakot? Nyt puhuvat autoilijat20.8.2015 05.34
”Tämä on pilkun pahoinpitelyä” – 15 vuotta sitten ostettu parkkikiekko toi sakot19.8.2015 18.30
Yllätyskäänne: Pinkki voi tulla lakiin – parkkikiekkojupakka eduskuntaan21.5.2015 19.25
Pinkki parkkikiekko toi sakot naiselle – näin käy ”tee se itse”-lappusille18.5.2015 20.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu