Puheenaihe

Sankka poliisijoukko turvasi Kampissa – hurja rähinä alkoikin Kaivopuistossa

Kuvituskuva.

Poliisi oli mellakkavarusteissa turvaamassa Narinkkatorin kahta mielenosoitusta lauantaina iltapäivällä, kun yllättäen alkoi tapahtua odottamattomia Turkin suurlähetystön edessä Kaivopuistossa.

Kaivopuiston mellakka oli jatkoa kurdien mielenosoitukselle Kolmen sepän aukiolla, josta noin 50 henkilöä oli siirtynyt Turkin suurlähetystön eteen.

Kaivopuistossa naamioituneet mielenosoittajat heittelivät kananmunilla suurlähetystörakennusta ja talon oven ikkuna rikottiin.

Tapahtuma ei tullut poliisille täytenä yllätyksenä, siksi paikalla oli jo valmiiksi poliisipartio. Lähetystöä vartioitiin Turkin Ankarassa sattuneen tuhoisan pommi-iskun takia. Ankaran iskussa kuoli ainakin 86 ihmistä.

Helsingin keskustassa Kampissa oli kymmeniä poliiseja. Heistä osa komennettiin kiireellä Kaivopuistoon, mikä aiheutti keskustassa runsaasti huomiota.

Turkin suurlähetystön luona poliisit saivat vastaansa kiviä. Tilanne saatiin poliisin mukaan nopeasti rauhoittamaan. Muutama mielenosoittaja otettiin kiinni ja vietiin Pasilan poliisitalolle.

Narinkkatorilla Kampissa sen sijaan maahanmuuttoa vastustava Jotain rajaa –mielenosoitus ja sen vastamielenosoitus sujuivat poliisin mukaan rauhallisesti.

Paikalla oli muutama sata henkilöä. Poliisi piti kaksi mielenosoitusporukkaa tiukasti erillään.   

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu