Puheenaihe

Palkka 6380 e/kk – IS: Kansanedustajat eivät luovu kahden viikon palkasta

Vapaaehtoinen palkanalennus ei ole kiinnostanut kansanedustajia.

Jari Kupiainen

Yksikään kansanedustaja ei ole tarttunut puhemiehistön kehotukseen luopua viikon palkkiosta taloustalkoiden nimissä, kertoo Ilta-Sanomat.

Johtuen hallituksen kaavailemista, tavallista palkansaajaa kurittavista pakkotoimista, kansanedustajille esitettiin taannoin, että he luopuisivat yhden viikon palkasta tänä syksynä ja toisen viikon palkasta ensi vuonna. Kansanedustajat eivät automaattisesti kuulu leikkausten piiriin.

Kansanedustajat eivät voi automaattisesti jättää nostamatta palkkiotaan, sillä kansanedustajien palkkioista päättävä palkkiotoimikunta kieltäytyi palkka-aleen liittyvästä päätöksenteosta. Näin ollen kansanedustaja tulee laatia valtakirjan, joka oikeuttaa viikon palkkiota vastaavan summan siirtämiseen valtion kassaan tai suoraan haluttuun lahjoituskohteeseen.

Ilta-Sanomien mukaan yhtäkään valtakirjaa ei ole edustajilta tullut.

– Kyselyjä on tullut yksi vakavasti otettava ja yksi sellainen, jossa oltiin enemmän huumorimielellä liikkeellä, Eduskunnan tilitoimiston toimistopäällikkö Pertti J. Rosila kuvailee Ilta-Sanomille.

Kansanedustajan kuukausipalkkio on ensimmäistä ja toista kauttaan istuvilla edustajilla 6380 euroa ja yli 12 vuotta talossa olleilla noin 6850 euroa. Varsinaisen palkkion lisäksi edustajat voivat nostaa verovapaata kulukorvausta, joka on enimmillään noin 1800 euroa kuukaudessa.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Viestimet: Kansanedustajilta lähdössä 2 viikon palkka10.9.2015 15.31

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu