HU 14.10.2015: Jumbossa asiakkaita kosketellaan ja perään huudellaan ja vihelletään

Jumbon maine on saanut jo kovan kolauksen paikallisten mielestä.

Vantaan Sanomat arkistokuva

Työntekijät eivät uskalla enää lähteä iltavuorosta kotiin, kun Jumbon ympärillä parveilee turvapaikanhakijoita eli miehiä. Osa henkilökunnasta on alkanut käyttää taksia iltavuorosta tullessaan.

Muun muassa tällaista sai kuulla Vantaan Sanomat, kun se oli Pakkalan oppimis- ja informaatiotalo Pointissa järjestetyssä Naapurina turvapaikanhakijalle -asukastilaisuudessa.

Jumbo on mennyt alaspäin. Se on kohta kuin Itäkeskus.

Jumbossa asiakkaiden perään huudellaan, vihelletään ja kosketellaan. Asukkaiden lisäksi myös poliisin korviin on kantautunut tietoa, että tyttöjä tai naisia olisi lähennelty sopimattomasti.

– Se tieto meilläkin on. Yhtään rikosilmoitusta asiasta ei ole tehty. Asiat eivät tosin johda mihinkään, jos rikosilmoituksia ei tehdä, komisario Jorma Ojala Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.vahvistaa.

Suurin osa Vantaalle sijoitetuista 1 100 turvapaikanhakijasta on miehiä.

Pakkalalainen Mariina Seppä toivoo saavansa tilaisuudessa selvyyttä, kuinka paljon turvapaikanhakijoiden kanssa käydään läpi maan tapoja ja naisen asemaa.

– Jumbo on mennyt alaspäin. Se on kohta kuin Itäkeskus.

Toiveista huolimatta yhtään turvapaikanhakijaa ei oltu saatu mukaan.

Idea tiistai-illan tilaisuuden järjestämisestä syntyi sen jälkeen, kun sosiaalisessa mediassa on käyty aiheesta viime viikkoina vilkasta keskustelua. Paikalla olivat lähes kaikki mahdolliset turvapaikanhakijoiden kanssa tekemisissä olevat toimijat, kuten poliisi, Vantaan kaupunki, SPR, Luona Oy, kirkko ja pelastuslaitos. Toiveista huolimatta Pointtiin ei ollut saatu mukaan yhtään turvapaikanhakijaa.

Vantaan Sanomien toimitus myös jalkautui keskiviikkona Jumboon selvittämään ihmisiltä, ovatko turvapaikanhakijoista esitetyt huolet perusteltuja.

toimitus