Puheenaihe

AL: Mies toi Virosta viinaa ”omaan käyttöön” – Nyt valtiolla on 123 litraa schnapseja ja 130 litraa lonkeroa

Mies sai tuomion laittomasti 11 000 litraa alkoholia Virosta Suomeen. Kuvan viinat eivät liity juttuun.

Toni Tervo

Pirkanmaan käräjäoikeus on antanut tuomionsa alkoholin tuontijutussa, jossa keski-ikäinen mies kuljetti Suomeen Virosta 11 000 litraa alkoholia.

Asiasta kertova Aamulehden mukaan mies yritti puhua 11 000 litran laitonta viinaralliaa omiin nimiinsä. Miehellä oli jopa lääkärin näkemyksiä siitä, että määrä oli tarkoitettu omaan käyttöön.

Käräjoikeus ei yhtynyt miehen näkemykseen, vaan katsoi mittavasta viinalastista noin yhden kolmasosan menevän omaan käyttöön.

Mies tuomittiin törkeästä veropetoksesta ja törkeästä alkoholirikoksesta yhdeksäksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen ja hänelle määrättiin 50 000 euron vahingonkorvaukset vältetyistä veroista. Lisäksi mies tuomittiin menettämään valtiolle takavarikossa olevat alkoholijuomat.

Valtio nettosi näin ollen 123 litraa Ships Schnaps -alkoholijuomaa, 13 litraa Saaremaa-vodkaa ja reilut 130 litraa lonkeroa.

Aamulehti kertoo myös, että kaksi muuta miestä tuomittiin jutussa avunannosta veropetokseen ja avunannosta alkoholirikokseen. Toinen miehistä sai tapauksesta kolme kuukautta ehdollista vankeutta ja toinen selvisi 80 päiväsakolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Tulli ottaa niskalenkin viinarallista? – HS: Ennätysmäärää odottaa ”veroharkinta”3.5.2015 11.30
Viron viinaralli on yhä massiivisempaa – Tullilta uudet luvut17.3.2015 11.39
Toimittaja kokeili ”viinarallia” – tällaisia jättilasteja Virosta tuodaan14.5.2014 18.50

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu