Makumaailma

Tänne se tulee: huippukokin burgeripaikka – Omena-hotelliin!

Ja tältä se näyttää....

Alisa Wilska

Meneekö tämä jo pelleilyn puolelle? Huippukokki Akseli Herlevi on hehkuttanut kohta vuoden uutta hampurilaisravintolaansa. Nyt hän kertoo jo osoitteen. Koska kuullaan avaamisaika?

Se on selvää, että kaupungin parhaan hampurilaisen saa kympillä. Sen Herlevi lupasi jo aikaa sitten:

–  Huippuluokan burgeri pitää voida saada kympillä. Olen aina ollut kiinnostunut ruoasta, joka on yksinkertaista ja herkullista. Eikös burgeri nimenomaan ole juuri sitä?, Herlevi perusteli ideaansa maaliskuussa Helsingin Uutisissa.

Se osoite on sitten Lönnrotinkatu 13, Helsinki. Talo on Omena-hotellin talo, jossa on vuosien saatossa tominut monia ravintoloita

Naughty BRGR -ravintolan avajaiset ovat tiedotteen mukaan aivan nurkan takana – ei kirjaimellisesti vaan ajallisesti.

Ravintolaan tulee yhteensä 80-90 asiakaspaikkaa. Ravintolan menu koostuu aina vähintään viidestä erilaisesta hampurilaisesta. Ruokalistan lippulaivana voidaan pitää Nauhgty BRGR -nimikkopurilaista, jota Herlevi on jo tarjoillut erilaisissa ruokatapahtumissa kevään ja kesän aikana menestyksekkäästi.

–  Asiakkaat rakastivat sitä valtavasti Streat Eats -tapahtumassa keväällä. Sen jälkeen aloin pohtia ravintolan mahdollisuutta, koska homma luisti niin mukavasti. Tapasin Tomi Ruuskasen, joka oli haaveillut ravintoloitsijan hommista jo pidempään ja päätimme löydä hynttyyt yhteen tässä projektissa.

Herlevin yhteistyökumppanilla Tomi Ruuskasella on 20 vuoden kokemus palvelualalta sekä vahva kansainvälinen tuntemus turismi-, hotelli- ja ravintola-alalta.

Nimikkoburgerin lisäksi listoilla on muun muassa kuubalainen frita-hampurilainen sekä "Manhattanin ytimestä tuleva NYC Cheeseburger".

Kasvisruoan ystäville on luvassa Shroom BRGR, jota Herlevi koemaistatti jo syksyllä Ravintolapäivän pop up -ravintolassaan.

– Konseptiin kuuluu lisäksi, että rapeat ranskalaiset saa myös niin sanotusti pimpattuna, eli viritettynä erilaisilla täytteillä. Palan painikkeeksi löytyy pirtelön sijaan muromaitoa, joka on siis murojen parasta osuutta: eli sitä ihanaa maustunutta, makeahkoa maitoa, Herlevi kertoo.

Historiaa: Lautasmatkoista Kotipizzaan

Ravintoloitsija Anita Jalo aloitti samalla paikalla Lautasmatkat vuonna 1972. Nimivalinnassa innoitti Kalevi Keihäsen Keihäsmatkat. Legendaarinen Lautasmatkat -nimi olikin käytössä vuoteen 1998, jolloin paikka muuttui vain Lautaseksi. Sittemmin ravintola toimi tilausravintolana Suomi Lautasella -nimellä vuoteen 2009.

Suomi lautasella myytiin Oliver Krullalle, joka oli aiemmin piti seitsemän vuoden ajan Fredrikinkadulla konditoria Krullaa. Uusi wieniläistyylinen Krulla avautui Lönnrotinkadulla tammikuussa 2009 ja lopetti loppuvudesta 2014.

Samassa talossa toimii nyt myös Kotipizzan ravintola.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Huippukokki lupaa paljastaa hampurilaispaikkansa18.9.2015 16.16
Huippukokki avaa hampurilaispaikan – ei saa nyt mieleistään kympillä18.3.2015 12.09
Friends & Brgrs asettuu Aikataloon9.12.2014 08.00
Legendaarinen Poliisi munalla -hampurilainen lähtee Saksaan ja Ruotsiin14.4.2015 08.42
Jopa 1,2 kilon hampurilaisannos – uusi pikaruokaketju valloittaa etelää7.10.2015 19.55
Tässä se on: Suomen suosituin hampurilainen18.1.2015 17.20
Burger King avaa kaksi ravintolaa Espooseen – tänne ne tulevat19.8.2015 13.03
Jo 151. ravintola auki – tämä ketju kirii kiinni Hesburgeria ja Kotipizzaa21.5.2015 09.39
Hirsityömaalta suoraan Top Chef-kokkikisaan21.1.2011 09.47

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu