Puheenaihe

Leppävaaraan uusi vastaanottokeskus – turvapaikanhakijoita Espoossa pian 1 600

Turvapaikanhakijoiden määrä kasvaa uusien vastaanottokeskusten avaamisen myötä. Kuukauden kuluttua Espoossa on jo noin 1 600 turvapaikkaa hakevaa henkilöä.

Arkisto

A-klinikkasäätiö on avannut Leppävaaraan 40-paikkaisen vastaanottoyksikön yksin maahan tulleille, alaikäisille turvapaikanhakijoille. Tämä yksikkö avattiin viikko sitten ja lisää seuraa: lähiviikkoina Pelastakaa Lapset ry avaa 40-paikkaisen ja SOS-lapsikyläsäätiö 14-paikkaisen alaikäisten vastaanottoyksikön Espooseen.

Espoon kaupungin noin 20 vuoden ajan toimineessa yksin maahan tulleiden, alaikäisten turvapaikanhakijoiden vastaanottoyksikössä on kirjoilla yli 300 nuorta. Helsingin diakonissalaitoksen Espooseen 24. syyskuuta perustamassa alaikäisten vastaanottoyksikössä on paikkoja 80.

Luona Oy:llä on kolme vastaanottokeskusta Espoossa, joissa asuu yhteensä yli 1 100 turvapaikanhakijaa.

Otaniemen vastaanottokeskuksessa on tällä hetkellä hiukan alle 400 ja Nihtisillan vastaanottokeskuksessa hiukan yli 400 aikuista miestä.

Siikajärven vastaanottokeskuksessa on hiukan yli 300 asukasta, joista noin kolmannes on perheidensä kanssa Suomesta turvapaikkaa hakeneita alaikäisiä.

Nyt kolmannen sektorin avaamien yksiköiden jälkeen Espoossa sijaitsevissa alaikäisten vastaanottokeskuksissa on kirjoilla arviolta hiukan alle 500 lasta ja nuorta. Yhteensä koko Suomen vastaanottojärjestelmässä on alaikäisten vastaanottopaikkoja tällä hetkellä noin 1 200.

Yhteensä marraskuun lopussa Espoossa sijaitsevissa yksiköissä on näillä näkymin marraskuun lopussa noin 1 600 turvapaikanhakijaa. Maahanmuuttoviraston mukaan vastaanottojärjestelmän piirissä Suomessa on tällä hetkellä noin 23 000 henkilöä.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Klikkaa uusin lehti!

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu