Puheenaihe

PS-pomo lähti vetämään SPR:n vastaanottokeskusta

SPR:n vastaanottokeskuksen uusi johtaja Pekka M. Sinisalo on Kirkkonummen valtuutettu ja kunnanhallituksen toinen varapuheenjohtaja.

Paavo Rantalainen

Perussuomalaisten Uudenmaan piirin puheenjohtaja Pekka M. Sinisalo (ps.) on aloittanut perjantaina Kirkkonummen Evitskogin ison vastaanottokeskuksen johtajana. Samalla keskus siirtyi SPR:n hoitoon.

Sinisalo kertoo olleensa toisessa Kirkkonummen vastaanottokeskuksessa Aavarannassa  jo kuukauden ohjaajana.

−  Olen ollut 17 vuotta opettajana, töissä ulkomailla ja syksyllä kävin Libanonissa tutustumassa pakolaisleireihin Maanpuolustuksen suunnittelukunnan jäsenenä, Sinisalo kertoo päätöksestään hakea SPR:lle töihin.

− Poliitikkona sanon, että emmehän me perusuomalaiset ole turvapaikanhakijoita tänne tilanneet. Suomi on kuitenkin oikeusvaltio, ja tämä asia pitää nyt hoitaa kunnolla.

Evitskogin keskuksessa on tällä hetkellä 300 turvapaikanhakijaa. Sinisalon mukaan niin Evitskogissa kuin koko maassa turvapaikanhakijoiden vastaanotto on hallinnassa, mutta keskusten toiminta on vielä vakiintumatonta.

− Henkilökuntaa voisi olla lisää. Meidän pitäisi saada nämä kaverit nykyistä paremmin tutustumaan suomalaiseen yhteiskuntaa. Heille pitäisi saada jotain tekemistä, aika käy muuten pitkäksi, Sinisalo linjaa kokemuksiaan ensimmäisenä päivänä johtajana Evitskogin keskuksessa, jossa on vain miehiä.

Evitskogissa Sinisalo aikoo pyrkiä lähentämään kyläläisiä ja vastaanottokeskuksen asukkaita toisiinsa.

- Esimerkiksi talkooapua olisi täältä tarjolla vaikkapa lehtien haravointiin. Turvapaikanhakjoiden vakuutuksetkin ovat kunnossa, joten heitä voi huoletta pyytää auttamaan joissakin töissä, Sinisalo toteaa.

Sinisalo on Kirkkonummen kunnanhallituksen toinen varapuheenjohtaja. Hän ollut keskeisesti mukana Perussuomalaisten toiminnassa kuten edellisten eruovaalien koko maan vaalivastaavana.

Evitskogin vastaanottokeskus avattiin kovalla kiireellä elokuun alussa. Keskusta on pyörittänyt Helsingin kaupungin vastaanottokeskus, mutta nyt keskuksen toiminta on siirtynyt SPR:n Helsingin ja Uudenmaan piirille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu