Puheenaihe

Maksaisitko 7500 euroa harrastuksesta? – kerro oma kipurajasi

Golf on mainettaan halvempi harrastus, toteaa Op-pohjolan blogisti.

Sipoon Sanomat Riitta Ketola

Golf ei ole niin kallis harrastus kuin väitetään, kirjoittaa Op-pohjolan taloudessa -bloginKaisa Järvisalo.

Järvisalon mukaan hän maksaa golfista jäsen- ja pelikausimaksuineen 695 euroa vuodessa. Tällöin kierroksen hinnaksi tulisi noin kymppi.

– Ai sulla on varaa golfata? Suorasuut töksäyttävät kommenttinsa kesälajistani ääneen, hienotunteisimmat vain kohottelevat kulmiaan. Eihän pelaaminen ilmaista ole, mutta onko se kallista? Riippuu mihin vertaa. Sillä yhtä lailla voisi ihmetellä: Ai sulla on varaa käydä puntilla?

Järvisalo vertailee blogissaan golfia useisiin muihin lajeihin. Hänen mukaansa liikuntakeskuksen jäsenyys rajattomine jumppineen ja kuntosalikäynteineen kustantaisi noin 660 euroa vuodessa. Cross-training -keskuksen vuosijäsenyys puolestaan rokottaisi 958 euroa ja kortti joogastudiolle 960 euroa.

Kalliita harrastuksia on erityisesti tennis, jossa Järvisalon mukaan 1,5 tuntia kerran viikossa keventäisi kukkaroa 1 260 euroa vuodessa. Tyyristä olisi myös ratsastus, joka mukaan lukien hevosen ylläpito olisi noin 7 500 euron laaki vuodessa.

– Varusteisiin saa uppoamaan haluamansa euromäärän lajissa kuin lajissa. Golfissa pääsin alkuun hankkimalla mailat viinipullon hinnalla, bloggaaja toteaa.

Järvisalon mukaan edes halpana pidetty juoksu ei ole ilmaista.

– Lajista innostunut ystäväni listasi varustehankintojen hinnaksi satoja euroja. Toki vaatteet kestävät useamman vuoden käytön, mutta tossupari pitää uusia kaksikin kertaa vuodessa, ja laadukkaiden lenkkareiden päivitys kustantaa helposti 150 euroa kierrokselta.

– Edellisiin verrattuna golf näyttääkin olevan halvimmasta päästä. Ok, lajia kuin lajia voi harrastaa isommalla tai pienemmällä rahalla. Kiertelen itsekin kotikentän lisäksi muutaman kerran kesässä vieraskenttiä tai osallistun klubikisoihin, mutta golfmatkojen tai kovinkaan monien valmennuksien vuoksi en ole lompakkoani aukonut.

Kuinka paljon maksaisit enimmillään harrastuksestasi vuodessa?

500-1000 euroa
25% (74 ääntä)
0-500 euroa
25% (76 ääntä)
Enemmän, kuinka paljon?
25% (76 ääntä)
1500-2000 euroa
13% (40 ääntä)
1000-1500 euroa
12% (35 ääntä)
Ääniä yhteensä: 299

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Hyytävä harrastus hurmasi 85-vuotiaan14.11.2015 19.00
Lama ei puraise koiraharrastusta – Lemmikkimyyjä: Työtön tarvitsee seuraa5.10.2015 06.55

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu