Puheenaihe

Nettipoliisi kritisoi Sipilää Kempeleen raiskauskriisikokouksesta –  "Mitä ihmettä Suomessa tapahtuu?"

Nettipoliisi Marko Forss ihmettelee Juha Sipilän kriisikokousta facebook-päivityksessään.

lehdistökuva

Nettipoliisi (tällä hetkellä opintovapaalla) Marko "Fobba" Forss kritisoi pääministeri Juha Sipilää Facebook-päivityksessään kriisikoukouksen järjestämisestä Kempeleen raiskaustapaukseen liittyen. Myöhemmin kuitenkin selvisi, että kokous oltiin sovittu jo etukäteen, eikä sitä järjestetty nimenomaan kyseisen tapauksen johdosta.

Kokouksessa kuitenkin puitiin Kempeleen raiskausta.

Poliisi tiedotti tänään, että kaksi ulkomaalaistaustaista raiskasi 14-vuotiaan tytön Kempeleessä. MTV:n tietojen mukaan kyseessä oli kaksi turvapaikanhakijaa.

– Poliisi kertoo, että Kempeleellä on raiskattu teinityttö kahden ulkomaalaistaustaisen toimesta, mutta ei ota kantaa ovatko he turvapaikanhakijoita. Samaan aikaan pääministeri kutsuu erittäin poikkeuksellisesti koolle yksittäisen rikoksen takia kriisikokouksen. Mitä ihmettä Suomessa tapahtuu? Forss ihmettelee päivityksessään.

– Jos MTV:n tiedot pitävät paikkansa, epäillyt ovat Afganistanista kotoisin olevia turvapaikanhakijoita. Tapaus pistää poliisin edellytykset tiedottaa asioista kyllä ikävään valoon. Samaan aikaan kun poliisi ei pysty kertomaan tekijän taustaa turvapaikanhakijana, järjestää pääministeri kriisikokousta sen takia että epäiltynä ovat turvapaikanhakijataustaiset henkilöt. Kuulostaa kyllä melko hulllunkuriselta touhulta.

Forssin mukaan poliisin tiedottamiseen pitäisi saada lisää avoimuutta.

– Se että poliisille sallittaisiin avoin linja tiedottamisessa ehkäisisi väärien väitteiden leviämistä ja antaisi mahdollisuuden käsitellä turvapaikanhakijoihin liittyviä ongelmia faktapohjalta. Emme halua lietsoa väkivaltaa ja vihaa turvapaikanhakijoita kohtaan, mutta peittelemällä heidän tekemiään rikoksia vain pahennamme tilannetta. Avoimuus toimii siis tässäkin tapauksessa parhaiten.

Poliisin tiedotuslinja on puhuttanut aiemminkin. Syksyllä kohistiin poliisin linjauksesta, jonka mukaan turvapaikanhakijoiden osallisuutta ei saisi mainita rikoksista tiedottaessa.

Juttua päivitetty 25.11. klo 8.55. Lisätty korjaus tietoon, että pääministeri olisi kutsunut kokouksen koolle nimenomaan raiskaukseen liittyen. Kokous oli ennalta sovittu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Poliisin uudesta linjasta äläkkä – Lehti: Turvapaikanhakijaa ei saa mainita rikosepäilyissä22.10.2015 09.48

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu