Puheenaihe

Rajusti laajentanutta hampurilaisketjua haetaan konkurssiin

Autoilevaan asiakaskuntaan, 1980-luvun retromaineeseen ja raivokkaaseen julkisuuskampanjaan nojannut Snacky on vaikeuksissa.

Helsingin Uutiset arkisto

Suomen halvin kerroshampurilainen näyttää käyvän kalliiksi. Rajua kampanjaa ulko-, radio-, televisio- ja lehtimainoksilla käyvä Snacky-ketju on pitkään ollut maksuvaikeuksissa.

Nyt Keskon ruokatukun Kespron mitta on täyttynyt. Se on hakenut Snackyn taustayhtiötä Effect Investment Oy:tä konkurssiin. Suomen Asiakastiedon mukaan Sanckyllä on viivästynyt tuhansien eurojen laskut.

Kissakalentereilla ja nakuämpäreillä sekä muun muassa Poliisi- ja Presidentti-hampurilaisilla julkisuutta saanut 80-lukulainen ketju toimii Helsingin Pitäjänmäessä, Sörnäisissä, Pukinmäessä ja Pihlajistossa sekä Vantaan Vaaralassa ja Korsossa.

Helsingin Uutiset ei tavoittanut toimitusjohtaja Jukka Niemistä kommentoimaan yhtiön vaikeuksia.

Snackyn historia juontaa juurensa vuoteen 1980, jolloin ensimmäinen toimipiste avattiin Itäkeskuksen Shellin pihalla. Sieltä se laajeni 15 autogrilliin pääasiassa pääkaupunkiseudulle. Snackyn kuuluisimmat hampurilaiset ovat aina olleet Poliisi, Presidentti ja Taksi. Presidentti-hampurilaisen nimi syntyi Martti Ahtisaaren ja Elisabeth Rehnin kiivaan vaalitaistelun aikaan. Snackyn slogan oli tuolloin: ”Täältä saat ainakin oikean Presidentin”.

Nieminen hankki kertaalleen lopetetun firman nimen ja tuotemerkit 2007.

Ensimmäinen uuden ajan Snacky avattiin Espoon Niittykumpuun Lidlin parkkipaikalle 2011. Siellä myytiin tiettävästi Suomen kallein hampurilainen, joka maksoi 199 euroa.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Snacky avaa neljännen ravintolansa Helsinkiin28.10.2014 16.12
Snacky laajenee ABC-asemilla18.7.2014 07.00
Snacky julisti burgerisodan: ”Hesen kupongit voimassa myös meillä”18.8.2014 12.34
Nakuileva ämpärimainos oli liikaa tälle elimelle20.5.2015 13.14
Nakukohuun vastaus: Ämpäri oli Sara Sieppiä seksikkäämpi12.3.2015 11.49

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu