Puheenaihe

Eläintenomistajien uusin villitys: Nyt haistellaan koirien tassuhikeä!

Monet koiranomistajat ovat hullaantuneet nyt haistelemaan omien koiriensa hajuja. Eräiden nuuhkijoiden mielestä koirantassut tuoksuvat popcornille ja päälaki syreenille. Oletko sinä jo haistellut koiraasi?

Sirpa Repo / Arkisto

Sosiaalisessa mediassa leviää vauhdilla keskustelu, jossa koiranomistajat kertovat toisilleen omaperäisestä harrastuksesta: koirien tassujen haistelusta.

Intohimoisimmat tassujenhaistelijat ovat hurmaantuneet lemmikkiensä vaihtelevista tuoksuista. Joidenkin mukaan koirien tassuhiki tuoksuu popcornille.

Keskustelua koirien tassuhiestä käydään esimerkiksi Facebookin Mutsit Vs Faijat -ryhmässä.

Koiran hiki haisee vähän kuin poppari.

 Koirat hikoilee muun muassa tassujen kautta ja yleensä se hiki haisee vähän kuin poppari. Kesällä lämpimilä keleillä tuoksuu tosi voimakkaasti monesti, tunnustaa yksi keskustelijoista.

– Kyl mä koiria haistelen. Toinen on tuoksukoira ja sen tassut tuoksuu myös popparilta, vakuuttaa toinen koiranomistaja. 

– On olemassa "tuoksukoiria" ihan tutkitusti! Joissakin roduissa esiintyy enemmän tuoksuvia. En ite uskonu ennenko törmäsin sellaseen koiraan! kertoo puolestaan kolmas keskustelija.

Runsaasti keskustelua kennelväen keskuudessa on myös käyty siitä, miltä koirien eri ruumiinosat tuoksuvat.

 Pakko sanoa tähän, äidin koiran tassut tuoksuu ihanalle, meiän entisen koiran ja nyt meiän kissojen. Tassut tuoksuu popcornille, meiän entinen collie oli tuoksukoira, eli päälaki tuoksui vaniljalle.

Meidän entisen collien päälaki tuoksui vaniljalle.

 Se on vissiin joku feromoni jota haihtuu, kun on tosi tyytyväinen tai unessa oleva koira. Tää mun tuntema staffityttö tuoksu syreeniltä tai sen tapaselta otsasta 

Kaikille kennelihmisille ei omien koirien haistelu ole ollut aiemmin tuttua puuhaa.

 Tää on mulle ihan uus juttu. Eipä tulis itselle mieleenkään nuuhkia koiraa yhtään ylimääräistä. Esimerkiksi korvat voi nuuhkaista, jos ne erittää, niin tietää mikä on meininki, mut ei nyt huviks. Menee mulla vähän yli hilseen, mut jokainen tekee tietysti mitä tykkää. Ei se väärin ole, vaikka aika outoa onkin, pohtii eräs keskustelijoista.

Kiihkomielisimmät koiranhaistelijat eivät voi nousta vuoteesta ilman koiranhaisteluoperaatiota.

– Oi meidän koira tuoksuu nukkuessaan ihanalle, nimenomaan tassuista. Hereillä ollessaan se ei haise miltään, ei edes koiralta. Aloitan jokaisen aamuni tunkemalla naamani peiton alle missä koira nukkuu, ja oikein imppaan sitä tuoksua kun se on niin suloinen. Tuoksuu lähinnä voipopcorneilta, mut tosi paljon voimakkaammin.

Ilmiön ihmettelijöitäkin löytyy keskustelupalstoilta. 

 Tän on pakko olla joku vitsi!? Siis haistelette koiranne korvia ja hikisiä tassuja!? Siis sanokaa nyt että tää ei oo totta!!! ällistelee ilmiötä tuntematon keskustelija.

 Ei jumalauta... jos mä istusin samassa kahvipöydässä ton porukan kans ja keskusteluaiheena ois koirie tassujen haistelu, ni ei pysys pokka kyllä...

Ytimekkäin kommentti on kahden sanan mittainen.

 Mitä helvettiä?!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu