Kulttuuri

Jo kaksi miljoonaa soittokertaa Spotifyssa: Youngheartedille kultalevy

Helsinkiläinen Younghearted keikalla Semifinaalissa eilen illalla.

Tapio Rosengren

Puoli vuotta tekee ihmeitä. Puolitoista vuotta sitten Helsingissä akustista poppia soittavan Youngheartedin perustaneet Reeta Huotarinen, Emil Korkiakoski ja Atte Ranta julkaisivat viime keväänä ensimmäisen sinkkunsa Hyvä Näin. Laulu nousi yhdeksi kesän hiteistä ja vaikka yhtye onkin aina uskonut itseensä, menestys yllätti heidätkin.

- Oli ihan uskomatonta lukea niitä soittomääriä. Kappaletta lisättiin koko ajan eri soittolistoille Spotifyssa ja sitä kuunneltiin tosi paljon, yhtyeen laulaja Reeta kertoo.

Erikoisen tilanteesta tekee se, että pienen levy-yhtiön indiebändin mainontaan ei käytetty paljoa rahaa ja suosio kasvoi lähes pelkästään ihmisten jakaessa biisiä.

- Siitä olen ehkä kaikkein ylpein, että me indielabelina teimme sen oman musiikkimme avulla ja se on puhutellut ihmisiä.

Yhtye löysi levy-yhtiön, kun 325Median Nikolai Alho kuuli bändin musiikkia. 

Elokuussa Younghearted julkaisi kappaleen Hetkeksi ja sen suosio on syksyn aikana ollut ilmiömäinen. Laulun suosio on levinnyt samalla tavalla kuin edellisenkin kappaleen kohdalla, eli ihmiset ovat kuunnelleet sitä, lisänneet sitä soittolistoilleen ja jakaneet niitä sosiaalisessa mediassa.

- Se oli iso tekijä heti alussa. Youtube ja Spotify saivat kappaleen ihmisten kuunneltavaksi ja he pystyivät sitä jakamaan eteenpäin pidettyään siitä. Tänä päivänä ne ovat hyviä kanavia saada musiikkia ihmisten kuunneltavaksi.

Hetkeksi on tämän kirjoittamisen hetkellä saanut pelkästään Spotifysta reippaasti yli kaksi miljoonaa soittokertaa.

Younghearted ja 325Media ovat juuri allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen Universal Musicin kanssa. Samaan aikaan he saivat kultalevyt Hetkeksi-sinkusta.

Youngheartedin jäsenet tapasivat toisensa samassa koulussa, Mäkelänrinteen lukiossa. Ensi keväänä ylioppilaaksi kirjoittava Reeta kertoo aloittaneensa soittamisen Emilin kanssa puolitoista vuotta sitten,  tutustuttuaan häneen musiikkiprojektin kautta koulussa.

- Emilin kautta tutustuin Atteen. Teimme pitkään niin, että minä ja Emil soitimme yhdessä eri covereita YouTubeen ja hän soitti yhdessä Aten kanssa. Jossain vaiheessa me vain aloimme soittamaan yhdessä. Atte oli tehnyt keväällä oman kappaleen, jonka hän julkaisi YouTubessa meidän kanavalla ja Nikolai kuuli sen ja otti yhteyttä Atteen.

Youngheartedin voi nähdä vuoden vaihteen jälkeen keikoilla vähän useammin. Esikoisalbumi on juuri työn alla ja siltä julkaistaan uusi sinkku perjantaina 11.12. Reetan mukaan yhtye ei koe paineita aiempien sinkkujen menestyksen takia.

- Jotenkin tuntuu siltä, että ehkä muut ihmiset ajattelevat sitä enemmän niin. On siinä tietynlaiset paineet, mutta me luotamme siihen omaan juttuumme ja että se vie pitkälle.

Teksti ja kuvat Tapio Rosengren

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu