Puheenaihe

Itäkeskuksen poliisitaloon perustetaan Helsingin ensimmäinen perhekeskus

Neuvolapalvelut tarjotaan Helsingissä tulevaisuudessa perhekeskuksissa, joiden ideana on tarjota mahdollisimman paljon lapsiperheiden palveluita saman katon alla. Aikuisten terveys- ja sosiaalipalvelut puolestaan sijaitsevat omissa keskuksissaan.

Päivi Tuovinen

Lapsiperheiden perhekeskusmallia kokeillaan Helsingissä ensin Itäkeskuksessa. Entiseen poliisitaloon remontoidaan tiloja neljään kerrokseen muun muassa äitiys- ja lastenneuvolan, kasvatus- ja perheneuvonnan, lastensuojelun ja vammaispalveluiden tarpeisiin.

Sosiaali- ja terveysvirasto luopuu vastaavasta määrästä tiloja muualla Itä-Helsingissä. Tällä hetkellä idässä toimii kuusi neuvolaa, mutta jatkossa palvelut hoidetaan kahdessa perhekeskuksessa, joista toinen perustetaan myöhemmin Vuosaareen.

Alun perin perhekeskuspilotin piti sijaita Kalliossa, mutta sieltä ei löytynyt sopivaa tilaa. Itäkeskuksen rakennuksen muutostyöt maksavat reilut neljä miljoonaa euro. Remontin arvioidaan kestävän reilun vuoden, jolloin perhekeskus voisi aloittaa toimintansa huhtikuussa 2017.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Perhekeskus halutaan käyttöön jo ensi vuonna13.12.2013 09.46
Neuvolamatka pitenee kilometritolkulla – ”Aivan kauheaa”10.5.2014 07.00
Neuvolatarkastukset alkavat kokeilupäiväkodeissa1.10.2015 16.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu