Puheenaihe

Haukkaliiga tuo helpon vaihtoehdon lasten liikuntaan

Lasten harrastusmahdollisuuksia laajentamaan pyrkivä Haukkaliiga tarjoaa pelejä ja liikuntatehtäviä joka toinen viikko kolmessa liikuntahallissa Helsingissä. Arkistokuva.

Päivi Tuovinen

Julkisuudessa on keskusteltu lasten liikunnan vähyydestä, sen yksipuolisuudesta ja isoista kustannuksista. Syksyllä perustettu SC Hawks päätti kehittää lapsille uuden liikuntamallin, tammikuussa alkavan Haukkaliigan.

Haukkaliiga on tarkoitettu 5–10-vuotiaille lapsille ja toiminnassa yhdistyy salibandy- ja jalkapallopelit sekä erilaiset liikuntatehtävät.

– Yhdistimme kaksi suosittua pallopeliä ja teimme paketista kompaktin, noin puolitoista tuntia kestävän pelipäivän. Toimintaa on kahden viikon välein, ja sporttituokio on helppo sovittaa perheen viikonloppuohjelmaan, kertoo Haukkaliigaa järjestävän SC Hawksin puheenjohtaja Petteri Bergman.

Tammikuusta toukokuuhun kestävän kevätkauden hinta on 30 euroa per lapsi. Pelivälineet voi lainata veloituksetta, joten mukaan tarvitsee ainoastaan sisäliikuntavarusteet. Pelipaikoiksi on valittu Hakaniemessä, Myllypurossa ja Ruskeasuolla sijaitsevat liikuntakeskukset, joihin on helppo tulla.

Haukkaliigassa pääsevät liikkumaan sekä lajien kokeilemisesta kiinnostuneet, että lisäpelejä kerhojen tai joukkuetoiminnan lisäksi haluavat lapset.

– Monesti harrastaminen aloitetaan harjoittelemalla, mutta halusimme lähestyä asiaa toisella tapaa, joten päästämme lapset ensiksi pelaamaan. Tosiasiahan on, että jos lapsilta kysytään, niin he ensisijaisesti haluavat pelata. Sitten, jos kipinä syttyy ja innostuu, voi jatkaa lajikouluun oppimaan lajitaitoja, kuvailee Bergman.

Haukkaliigassa pelataan kuuden pelaajan joukkueilla kaukalossa. Mukaan pääsee keräämällä joukkueen päiväkodista, koulusta tai vaikka naapuruston lapsista.

Valmista joukkuetta ei kuitenkaan välttämättä tarvita, vaan lapsen voi ilmoittaa myös yksilönä, joista kootaan uusia joukkueita.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: www.haukkaliiga.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Lapsiperheiden uusi trendi: Halpaharrastukset innostavat20.1.2015 19.30
Harrastuskuljetusrumbaan etsitään vaihtoehtoja – kimppakyytejä ja julkisten opettelua5.12.2015 07.44
Nanna Karalahdelta idea: Näin vihattu koululiikunta voisi uudistua26.8.2015 12.30
”3-vuotias osaa vain pari sanaa” – Yle: Uusi ilmiö huolettaa lapsiperheissä6.10.2015 10.57
Liikuntapomot jyräsivät säästöpäätöksen: Koululaiset saavat kivat kisansa29.5.2015 08.00
Alle kolmevuotias ei tarvitse harrastusta20.8.2014 16.00
Psykologi: Osa vanhemmista toteuttaa lasten kautta omia harrastushaaveitaan11.8.2014 20.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu