Puheenaihe

Kaisaniemen pysäkkien nimet vaihtuvat – Näin ne tunnetaan jatkossa

Kaisaniemen raitiovaunupysäkkien nimet muuttuvat perjantaina.

Päivi Tuovinen

Helsingissä muutetaan pysäkkien nimiä perjantaina 18. joulukuuta.

Kaikkein suurimmat muutokset nähdään Kaisaniemessä, jossa Kaisaniemen ja Varsapuistikon pysäkit saavat uudet nimet. Myös linjan 24 reitillä Töölössä kahden pysäkin nimet muuttuvat.

Kaisaniemen raitiovaunupysäkkien (0303 ja 0304) uusi nimi on Kaisaniemenkatu. Kaupungin mukaan nimi muuttuu, koska Kaisaniemi viittaa pysäkin lähiympäristöä laajempaan alueeseen eikä siksi ole pysäkin nimenä tarpeeksi kuvaava.

Kaupungin mukaan nimi ei myöskään ole enää kytköksissä metroasemaan. Pysäkkimuutokse eivät ole Kaisaniemessä ensimmäisiä, sillä metroasema nimettiin aiemmin jo Helsingin yliopistoksi.

Kaisaniemen bussipysäkkien (2059, 2060 ja 2061) ja Varsapuistikon raitiovaunupysäkkien (0305 ja 0306) uusi nimi on Kaisaniemenpuisto. Raitiovaunupysäkin nimi muuttuu, koska Varsapuistikko nimenä ei ole kaupungin mukaan kaupunkilaisille tuttu. Varsapuistikon raitiovaunupysäkkien vieressä sijaitsevien bussipysäkkien nimi muuttuu samalla Kaisaniemestä Kaisaniemenpuistoksi

Kivelän sairaalan pysäkkien (1283 ja 1284) uusi nimi on Sibeliuksenpuisto. Nimi muuttuu, koska Sibeliuksenpuisto on kaupungin mielestä Kivelän sairaalaa keskeisempi kohde pysäkin ympäristössä. Muutoksen on tarkoitus helpottaa etenkin kaupungissa vierailevien turistien matkantekoa.

Krematorion pysäkkien (1269 ja 1270) uusi nimi on Hietaniemi. Nimi muuttuu, koska uusi nimi kuvaa aiempaa paremmin ympäristön vilkkaampia vierailukohteita, kuten Hietaniemen uimarantaa ja Hietaniemen hautausmaata.

Lisää aiheesta: 

Yliopiston metroasema halutaan palauttaa Kaisaniemeksi11.11.2015 15.00
Metroasemilla kuulutuksia arabiaksi, liettuaksi, venäjäksi... – ja Kuopion murteella16.12.2015 12.27

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu