Puheenaihe

Epäily: Jopa 2 miljoonan suomalaisen henkilötietoja kerätty laittomasti – MV-lehden päätoimittaja kiistää rekisterin

Toimituksen tietojen mukaan epäillyssä rekisterissä on reilu kahden miljoonan suomalaisen tiedot. 

Netissä on keskiviikon aikana levinnyt tietoja henkilörekisteristä, johon on koottu suomalaisten henkilötietoja. Toimituksen tiedon mukaan reksiteriin olisi kerätty noin kahden miljoonan suomalaisen tiedot. Listoilla on uskottu olevan jopa miljoonien suomalaisten yhteystiedot, kuten puhelinnumerot ja osoitteet.

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan rekisteri on MV-lehden päätoimittajana tunnetun Ilja Janitskinin yrityksen kokoama. Janitskin puhuu rekisteristä myös omalla Facebook-sivullaan.

– Järjestelmä on kehitetty aikoja sitten minun omistamalleni smsmainosfirmalle että viestit löytävät oikeaan osoitteeseen. Tämä on täysin laillista johon Facebook tarjoaa palvelunsa. Markkinointityökalu, kirjoittaa Janitskin Facebookissa.

Myöhemmin keskustelussa Janitskin kiistää rekisterin olemassa olon.

– ..... Ei v***u, täytyy sanoa että kyllä se YLEn uutisointi silti menee vielä joillekkin kuin veitsi voihin. EI OLE TEHTY MITÄÄN REKISTERIÄ!!!!!

Uutisoinnilla Janitskin viittaa henkilörekisteriä koskevaan uutisointiin.

Henkilötietolain mukaan henkilötietoja saa käsitellä vain henkilön antamalla suostumuksella. Mediatietojen mukaan Keskusrikospoliisi selvittää parhaillaan netissä liikkuvien tietojen todenperäisyyttä ja tutkii, onko asiassa aihetta käynnistää tutkinta.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu