Puheenaihe

Asemies iski hotellihuoneeseen – helsinkiläisbloggarin seurue ryöstettiin Amsterdamissa

Amsterdamilainen verkkolehti AT5 julkaisi jutun ryöstöstä heti maanantai-iltana. Ryöstäjä pääsi sisään hotellihuoneeseen katutason erillisestä ovesta.

Kuvakaappaus AT5:n sivuilta

Matkailublogistaan tunnettu helsinkiläinen Otto Lilja koki pelonsekaisia hetkiä Amsterdamissa, kun hän ystävineen joutui törkeän aseellisen ryöstön uhriksi aivan kaupungin keskustassa.

Lilja kertoo blogissaan, että ryöstäjä yllätti seurueen kesken maanantai-illan. Ystäväporukka oli majoittunut pieneen tunnelmalliseen keskustahotelliin, jonka huoneeseen ryöstäjä tunkeutui katutason erillisestä sisäänkäynnistä.

– Havahduimme yhtäkkiä tilanteeseen täysin puskista, jossa joku kokeilee ovemme kahvaa, paiskaa oven auki ja syöksyy täyttä häkää sisälle ase kädessä aggressiivisesti karjuen: This is a robbery motherfuckers, Lilja kertoo blogissaan.

Tämän jälkeen mies uhkasi Liljan mukaan ampua jokaisen seurueen jäsenen, jos nämä eivät luovuta arvotavaroitaan ja rahojaan. 

Ryöstäjä ei Liljan mukaan tyytynyt hänelle aluksi ojennettuun omaisuuteen, vaan vaati vielä lisää.

Mies vei paitsi rahat ja matkapuhelimia, myös arvokkaan järjestelmäkameran, josta seurue sai poistettua muistikortin.

Tavarat kaapattuaan mies juoksi karkuun uhaten vielä ampua uhreja, jos nämä hälyttävät apua liian nopeasti.

Paikalle hälytetyt poliisit toimivat Liljan mukaan ripeästi, ja Lilja kiittelee myös hotellin omistajan toimintaa.

Ryöstön uhriksi joutuminen omassa hotellihuoneessa ja suhteellisen turvallisena pidetyssä Amsterdamissa on harvinaista, Lilja arvioi.

– Järkyttävintä tästä tekee sen, että emme olisi voineet vaikuttaa itse tähän millään muulla tavalla kuin pistää oven takalukkoon. Amsterdamin kaltaisessa piparkakkukaupungissa oven pitäminen lukossa samaan aikaan kun itse on sisällä katsomassa TV:tä tuntuu ylivarovaisen turhalta, hän kirjoittaa.

Ryöstö herätti myös median huomion. Paikallinen verkkolehti julkaisi siitä uutisen, kuvia ja videon verkkosivuillaan jo samana iltana.

Maailmalle runsaasti reissaannelle Liljalle kokemus oli rajuudessaan ainutlaatuinen.

– Olen tottunut siihen, että tekevälle sattuu ja sekopäisistä sattumuksista ei ole ollut tähänkään saakka pulaa, etenkään kun matkustellaan. Yleensä kun jotain on silti sattunut ja tapahtunut niin pitkälti olen saanut syyttää siitä edes välillisesti itseäni. Toisin oli tällä kertaa, Lontoossa tällä hetkellä asuva Lilja kirjoittaa.

Otto Lilja ja hänen ystävänsä Alex Aalto tunnetaan Ottoizakaya-blogistaan. Kaksikko on kirjoittanut bloggauksia myös Helsingistä Visit Helsinki -palvelulle.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu