Peltikolarit työllistäneet poliisia – harkitse, soitatko hätäkeskukseen

Ajokeli on haastava sankan lumisateen vuoksi. Poliisi muistuttaa, että sumuvalo pitäisi pitää päällä.

Luminen ja liukas sää on tänään työllistänyt poliisia. Pelkästään Helsingissä on sattunut aamun liikenteessä jo kuusi peltikolaria.

– Turvavälejä on nyt syytä pidentää ja lisätä tarkkaavaisuutta liikenteessä. Nopeutta liikenteessä kannattaa myös hiljentää. Pahimmassa tuiskussa myös takasumuvalot kannattaa laittaa päälle, mutta ne täytyy muistaa myös sammuttaa tuiskun loputtua, muistuttaa Helsingin poliisilaitoksen yleisjohtaja Sanna Springare.

Mikäli tänään syystä tai toisesta joutuu peräänajokolariin, tulee ensimmäiseksi auto ajaa tien sivuun uusien liikenneonnettomuuksien estämiseksi, neuvoo poliisi. Mikäli onnettomuudessa on loukkaantuneita, tulee soittaa hätäkeskukseen 112.

– Hätäkeskukseen tulee soittaa myös mikäli epäilee toisen kolariosapuolen ajaneen liikenteessä päihtyneenä tai mikäli kolaritilanteesta on kiistaa eri osapuolten kesken, Springare muistuttaa.

Mikäli liikenne työllistää tänään poliisia tavallista enemmän, saattaa poliisin paikalle tulo kestää hieman pidempään. Jos kolaritilanne on eri osapuolten mielestä ollut selvä, kukaan ei ole loukkaantunut kolarissa tai ajanut päihtyneenä, ja autot on ajettu sivuun lisäkolarien estämiseksi, ei tällöin hätäkeskukseen ole välttämätöntä soittaa.

– Kolaripaikalta kannattaa kuitenkin ottaa useita kuvia ja kuskien tulee vaihtaa yhteystiedot ja ottaa ylös tiedot toistensa ajokorteista. Peräänajajan velvollisuus on ilmoittaa vakuutusyhtiölle, Springare muistuttaa.