Liki 80-metrisen kaksoistornihotellin huoneet jo markkinoille

Arkkitehtitoimiston havainnekuva Clarion Hotel Helsingistä. Hotelli aukeaa syksyllä, mutta huoneita voi jo varata.

Arkkitehdit Davidsson Tarkela Oy

Pääkaupunkiseudulle lokakuussa aukeavien Clarion-hotellien varausjärjestelmä on avautunut.

Varattavissa ovat Clarion Hotel Helsingin kaikki huoneet ja pian myös Clarion Hotel Helsinki Airportin huoneet. Myös molempien hotellien ravintoloihin voi tehdä varauksia. Hotellien kokoustilojen myynti käynnistyi jo aiemmin.

Clarion Hotel Helsinki avaa ovensa yleisölle lokakuussa. Jätkäsaaren Clarioniin rakennetaan 425 huonetta kahteen torniin, joista korkeampi on meren pinnasta laskettuna 78 metriä.

Torneja yhdistää läpinäkyvä jalankulkusilta, ja toisen tornin huipulle avataan kaikille avoin näköalabaari. Clarionin tuhannen vieraan kongressikeskusta rakennetaan hotellin tontilla sijaitsevaan Lars Sonckin suunnittelemaan makasiinirakennukseen, joka on peräisin vuodelta 1935.

Hotelli on noussut varsin sutjakkaasti, sillä sen peruskivi muurattiin viime kesäkuussa.

Clarion Hotel Helsinki Airportiin tulee 258 hotellihuonetta, se aukeaa 21. lokakuuta. Hotelli panostaa huoneiden lisäksi ravintolapalveluihin sekä kokous- ja kongressitiloihin. Hotelliin rakennetaan 11 kokoustilaa, joista suurimpaan mahtuu 260 vierasta.

Hotellit tulevat työllistämään avauduttuaan yhteensä noin 250 henkilöä ja ovat pohjoismaisen Nordic Choice Hotelsin ensimmäiset Suomessa.

toimitus