"Suomen kansalaisille taattava vapaa liikkuvuus" − Helsingille kipakkaa kritiikkiä autoilun rajoituksista

Havainnekuva ja visio Länsiväylän päästä Helsingistä päin katsottuna. Kuva liittyy Koivusaaren osayleiskaavasuunnitelmiin.

Arkkitehtuuritoimisto Sopanen-Svärd Oy

Helsingin suunnitelmat muun muassa sisääntuloväylien kattamisesta ja bulevardisoinnista aiheuttavat ympäristökunnissa närää. Kirkkonummi vetoaa jo perustuslakiin ja ihmisten vapaaseen liikkuvuuteen.

Kirkkonummen kunnanhallitus antoi maanantai-iltana kipakan lausunnon Helsingin yleiskaavasta, jossa ehkä eniten huomiota on kiinnitetty Helsingin sisääntuloväylien rakentamissuunnitelmiin.

Kunnanhallituksen lausunnossa huomautetaan, että Suomen kansalaisille tulee taata vapaa liikkuvuus pääkaupunkiin ja sieltä pois ja vapaan liikkuvuuden rajoittaminen on vastoin kansalaisten perusoikeuksia.

− Pieneen puolen miljoonan ihmisen Helsingin kaupunkiin kaavoituksella tahallaan aiheutetut liikenneruuhkat eivät palvele kenenkään etua. Ilmasto-asiat ovat tärkeitä, mutta päästötön autoilu on jo nyt mahdollista, Kirkkonummi toteaa.

Tahallaan aiheutetut ruuhkat lisäävät Kirkkonummen mielestä liikenteen päästöjä, ja vastaavasti sujuva liikenne pienentää niitä. 

− Keskeytetyt liikennevirrat aiheuttavat ajallisia ja rahallisia tappioita sekä yritysten, kansalaisten ja valtion toimintaedellytysten huonontumista. Liikennemuotoja tulee kehittää rinnakkain, ei vaihtoehtoja rajoittamalla.

Kunnanhallituksen päättämä lausunto ei ollut esittelijän tekstissä, vaan kunnanhallitus lisäsi sen Pekka M. Sinisalon (ps.) esityksestä äänestäen luvuin 102.

Written by:

Paavo Rantalainen

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Mallinnus tulevaisuuden kaupunkibulevardista – Ei ruuhkia