Kuva: Posti palkkaa nyt massoittain vuokratyövoimaa – vähentää satoja vakituisia

Työnhakupalvelu Mol.fi:n sivulla on yhteensä 27 SOLin jättämää ilmoitusta, jossa etsitään postinkantajia.

Kuvakaappaus / Mol.fi

Samaan aikaan kun Posti ilmoittaa jälleen yt-neuvotteluista, henkilöstönvuokrausyhtiö SOL aikoo palkata ainakin kymmeniä uusia postinkantajia useille paikkakunnille ympäri Suomea.

Asia selviää työnhakupalvelu Mol.fi:n internetsivuilta, jonne SOL on jättänyt yhteensä 27 ilmoitusta, joissa etsitään "asiakkaallemme keikkaluontoisia postinjakajia".

Ilmoituksen mukaan Helsingissä aukeavien työpaikkojen palkkaus on Posti- ja logistiikka-alan unionin työehtosopimuksen mukainen. Pestin on tarkoitus kestää paikkakunnasta riippuen muutamasta viikosta yli vuoteen.

Esimerkiksi Helsingin ilmoituksessa on haussa vain yksi postinjakaja, mutta joissain ilmoituksissa jakajia haetaan useita. SOL ilmoittaa myös, että paikka täytetään mahdollisimman pian. Viimeinen hakuaika onkin ilmoituksissa jo tämän kuun lopussa.

Postin yt-neuvotteluista ilmoitettiin aikaisemmin tänään. Jättineuvottelut koskevat 7600 työntekijää, mikä on noin kolmasosa Postin koko henkilöstöstä. Posti on ilmoittanut vähennystarpeekseen alustavasti 860 ihmistä.

Lue myös: Näin Posti perustelee vuokratyövoiman palkkausta.

Don Lehtinen