Pirkka-viini on nyt totta – Kesko väläyttää hyvää laatua

Keskon Kaupan päivässä 2016 jaettiin kutsuvieraille yllätyksenä 600 pulloa Pirkka-viiniä.
 

Sakari Nupponen

Pirkka-viini ei ole enää vitsi. Se on nyt totta.

Arviolta se on kympin viini. Vuotta vanhempi vuosikerta maksaisi 12,2419,50 euroa pullo Euroopassa, missä viinikauppa ja hinnoittelu on vapaata sekä verotaso alhainen.

Kauppakonserni Kesko yllätti vieraansa Kaupan päivillä ja jakoi 600 pulloa Pirkka-punaviiniä: Chateau la Chapelle Despagnet, Saint-Émilion Grand Cru.

Viini on Keskon vastaus viimeaikaisiin keskusteluaiheisiin, joita ovat olleet maan hallituksen normienpurkutalkoot, kilpailuneutraliteetti, työllisyys, kasvu jne.

Maailma on sekin kehittynyt ympärillämme niin, että kuluttajan olisi aika saada itse valita, mistä juomansa ostaa. Toisaalta halusimme osoittaa, että viinien laatu ei heikkene, vaikka ne tulisivat päivittäistavarakauppaan. Pirkka-viinejä olisi varmasti monenlaisia, kuten vaikka Pirkka Parhaat -sarjaan kuuluvia, viestintäjohtaja Lauri Peltola kertoo.

Pirkka-viiniä ei normien purkua ja alholiveron uudistusta odotellessa saa toistaiseksi ostettua mistään. Sitä ei tule Alkon hyllyyn eikä laivojen tai lentokenttien tuliaismyymälöihin.

Viinin on tuonut maahan Keskon HoReCa-alan ammattitukku Kespro. Punaisen Grand Cru -viinin lisäksi Pirkka-sarjaan kuuluvat punainen italialianen Sartori Amarone della Valpolicella sekä Sartorin valkoviini ja yksi Chablis-valkoviini.

Kutakin laatua Kesko on hankkinut tuhat pulloa.

Korjattu Chablis'n laatuluokka 28.1.2016

Käyttäjän sakari.nupponen@media.fi kuva
Sakari Nupponen