Miksi potkuja jakava Posti palkkaa vuokratyövoimaa? Näin vastaa Posti

Kuvituskuva.

Arkisto

Postin henkilöstöjohtaja Jaana Jokinen kumoaa epäilyt siitä, että vuokratyövoiman palkkaaminen liittyisi tänään ilmoitettuihin 7600 henkilöä koskeviin yt-neuvotteluihin.

– Oman työvoiman vähentäminen ja vuokratyövoiman palkkaaminen eivät missää nimessä liity toisiinsa, Jokinen sanoo.

Jokisen mukaan rekrytoitavat ovat pääasiassa osa-aikaisia, jotka ovat töissä muutamana päivänä viikossa.

Ennen viime vuoden loppua Posti ei voinut palkata vuokratyövoimaa lainkaan. Marraskuussa se teki SOL-henkilöstövuokrausyhtiön kanssa sopimuksen, joka mahdollistaa vuokrantyöntekijöiden käytön.

Nyt Posti kerää vuokratyövoimareserviä, joka helpottaa ruuhkahuipuista ja poissaoloista johtuvaa työvoimapulaa. Poissaoloja on paljon, sillä työ on fyysisesti raskasta.

– Aikaisemmin pula on paikattu lähinnä ylitöinä, mikä on kallista ja jäykkää. Meillä on aika korkea sairaspoissaoloprosentti, noin viidestä seitsemään prosenttia, Jokinen kertoo.

Jokisen mukaan vuokratyöntekijöiden ja Postin omien työntekijöiden palkka määräytyy samalla tavalla ja molemmat noudattavat samaa työehtosopimusta. Postin työntekijöitä ei ole ohjeistettu hakemaan töitä vuokratyöfirmoista päästäkseen jatkamaan töitään Postissa.

Heti sopimuksen varmistuttua Posti-ja logistiikka-alan unioni PAU ilmoitti asettavansa viestinvälitys- ja logistiikka-alan alaiset työt ylityö-, perehdyttämis- ja koulutuskieltoon vuorokaudeksi.

PAU:n mukaan SOL-sopimuksen tarkoitus on estää Postin omien työntekijöiden työtaistelut.

Written by:

Don Lehtinen

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Kuva: Posti palkkaa nyt massoittain vuokratyövoimaa – vähentää satoja vakituisiaPosti hätkäyttää: Postimerkkeihin täysburka ja tarhakettuAmmattiliitto tiukkana: "Posti ei oppinut kahdessa vuodessa mitään"Jättimäiset yt-neuvottelut Postissa – koskee 7 600 henkeäPosti nostaa taas hintoja, katso taksat!