Ruoka

Vuoden ravintolapäällikön herkin paikka: 20 vuotta alalla ollut Michelin-tarkastaja kiitti kädestä pitäen

Vuoden 2016 ravintolapäällikkö-hovimestari-sommelier -palkinnon on voittanut helsinkiläisen ravintola Groteskin ravintoloitsija Paul Hickman.

Hickman palkittiin Pro-palkinnolla torstaina hotelli-, ravintola- ja catering-alan Pro-gaalassa Helsingissä.

Hickmanille itselleen työssä tärkeintä on, että työntekijät ja asiakkaat voivat hyvin.

Parhaan palautteen mies sai oman kertomansa mukaan kuitenkin 20 vuotta alalla olleelta Michelin-tarkastajalta, kun tämä kiitti lähtiessään kädestä pitäen "parhaasta palvelusta mitä on uransa aikana saanut".

Alan kotimaisiksi Oscareiksi nimitetyt Pro-palkinnot jaettiin nyt 14. kertaa. Pro-gaalassa palkitaan vuosittain hotelli-, ravintola- ja catering-alan parhaimmistoa 13 kategoriassa. Kunkin sarjan voittajan valitsee tuomaristo, jonka valinnoissa painottuvat ammattitaidon lisäksi esikuvallisuus ja asenne.

Pro-patsaan on saanut tähän mennessä yli sata horeca-alan ammattilaista. Palkittujen joukossa ovat edellisvuosina olleet muun muassa Henri Alén, Hans Välimäki, Jyrki Sukula, Päivikki Palosaari ja Tomi Björck.

Pro-palkinnot jakaa ruoka-alan ammattilehti Aromi yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa. Aromi on osa Keskisuomalainen-konsernia, joka julkaisee myös Helsingin Uutisia.

Päivitetty klo 22:30: Lisätty kaikkien palkittujen tiedot gaalan päätyttyä.

Pro 2016-palkinnot

Ammattikeittiön kokki Pasi Romppanen, Antell-Ravintolat Oy / SPR Veripalvelu, Helsinki

Ammattikeittiön päällikkö Jaana Akkanen, ISS Palvelut Oy / Kastellin monitoimitalo, Oulu

Ravitsemis- / Ruokapalvelupäällikkö Jaana Paananen, Arkea Oy, Turku

Ammattikeittiön työntekijä Irma Hartonen, Sodexo Oy / Vaisala, Vantaa

Baarimestari Jarkko Issukka, Bar Lilla e, Helsinki

Kahvilan työntekijä Mia Ahonen, Fazer 8th Floor, Helsinki

Opettaja Jarmo Åke, Ravintolakoulu Perho, Helsinki

Ravintolan asiakaspalvelija Saara Alander, Ravintola Muru, Helsinki

Ravintolan keittiöpäällikkö / -mestari Ari Ruoho, Ravintola Nokka, Helsinki

Ravintolan kokki Taneli Myllyvirta, Ravintola Olo, Helsinki

Ravintolapäällikkö / Hovimestari / Sommelier Paul Hickman, Grotesk, Helsinki

Yrittäjä Zipuli Oy, Helsinki

Vastuullisuus Helena Laitinen, Kiuruveden kaupunki

Lehdistön palkinto Jarkko Issukka, Bar Lilla e, Helsinki

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Ruoka

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu