Puheenaihe

Kansanedustaja: "Niinistö hyökkäsi ihmisoikeussopimuksia vastaan"

Emma Karin luotsaaman varhaiskasvatuslautakunnan esityksessä rikkaat maksaisivat enemmän päivähoidosta.

Johanna Erjonsalo

Vihreiden kansanedustaja Emma Kari kritisoi tasavallan presidentti Sauli Niinistön päivällä pitämää valtiopäivien avajaispuhetta kovin sanankääntein.

– Presidentti hyökkäsi kansainvälisiä ihmisoikeussopimuksia vastaan ja ehdotti ihmisoikeusvelvoitteiden noudattamisesta luopumista. Hän totesi, että mietimme liikaa sitä, mitä muu maailma meistä ajattelee. Ja tämän presidentti teki valtiopäivien avajaisissa, eduskunnan vuoden tärkeimmässä ja arvokkaimmassa tilaisuudessa, Kari kirjoittaa Facebook-sivullaan.

Karin mukaan Niinistön puhe on kädenojennus perussuomalaisille. Lisäksi Kari ihmettelee, miksi presidentti kyseenalaistaa ihmisoikeussopimuksien tarpeen.

– Presidentti sanoi myös, että ihmisoikeussopimukset ovat vanhentuneita eikä sellaisia enää nykyaikana tehtäisi. Niin, YK:n ihmisoikeussopimus solmittiin aikana, jolloin viimeksi olimme tällaisen humanitaarisen kriisin keskellä. Erona oli se, että silloin eurooppalaiset olivat ne, jotka tarvitsivat apua. Silloin pakenivat valkoihoiset kristityt.

Myös SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne on ihmetellyt presidentin puhetta Keskisuomalaiselle. Hänen mukaansa puheesta voi tulkita presidentin kehottavan olemaan noudattamatta kansainvälisiä sopimuksia.

Lue myös: Niinistö ojensi arvostelijoitaan

Lue lisää: Niinistö varoitti siirtolaisvirran uhkaavan Eurooppaa ja eurooppalaisia arvoja

Lisää aiheesta: 

"Eurooppa ei kestä hallitsematonta muuttoa" – presidentti Niinistöltä realismin oppitunti eduskunnalle3.2.2016 14.19

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu