Puheenaihe

Tässä on Helsingin uusin jättisilta – Hintalappu: yli 25 loton jättipottia

Toteutuessaan Kruunusillat-hankkeelle kertyy hinnaksi peräti 360 miljoonaa euroa.

Helsingin kaupungin aineistopankki

Tänään julkistetun yleissuunnitelman mukaan Helsingin keskustan ja Laajasalon yhdistävä Kruunusillat-hanke maksaa noin 360 miljoonaa.

Jos silta pitäisi maksaa viime lauantailla arvotun loton jättipotin hinnalla, kaikkien aikojen lottovoittoja tarvittaisiin enemmän kuin 25 loton täysosuman verran. Lauantaina arvottu lottovoittaja sai 14,1 miljoonaa euroa.

Kruunusilloista saadaan kevyen liikenteen kulkuväylä Hakaniemestä Sompasaaren, Korkeasaaren ja Kruunuvuorenrannan kautta aina Yliskylään asti. Aiemmin ehdolla oli myös muita reittivaihtoehtoja, mutta tänään sillan toisen pään paikaksi valikoitui Hakaniemi.

Silloilla voi kulkea kävellen, pyörällä tai raitiovaunulla. Pisin suora raitioyhteys on yhdeksän kilometrin pituinen ja kulkee Yliskylästä Rautatieasemalle.

On arvioitu, että vuoden 2040 jälkeen raitioyhteyttä käyttää 37 000 matkustajaa päivässä.

Kruunusilloista ei ole vielä tehty rakentamispäätöstä. Kaavailujen mukaan Helsingin kaupunginvaltuusto päättää siltahankkeesta ensi syksynä.

Jos valtuusto näyttää sillalle vihreää valoa, rakentaminen alkaa kahden vuoden kuluttua ja koko silta olisi valmis vuonna 2025.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu