Puheenaihe

Kärsivällisyyttä vaativa huijaus leviää netissä – mukana vale-Lidl ja 750 euron lahjakortti

Petteri Järvinen selvitti blogissaan, miten pitkälle käyttäjää huijataan.

Kuvakaappaus / Havaintoja digimaailmasta -blogi

Sähköpostin välityksellä leviävä tietokilpailuhuijaus on ilmestynyt nettimaisemaan Zara-huijauksen vanavedessä.

Huijauksessa käyttäjälle uskotellaan tämän osallistuvan tietokilpailuun, jossa voi voittaa 750 euron lahjakortin Lidliin tai K-Kauppaan. Havaintoja digimaailmasta -bloggari Petteri Järvinen selvitti huijauksen alusta loppuun.

Ensimmäiseksi sähköposti ohjaa käyttäjän supermarket.fi-kuponki.com -sivustolle, jossa kysytään taustoittavia kysymyksiä. Tässä vaiheessa kieli on selvää ja virheetöntä suomea.

Tämän jälkeen käyttäjälle ilmoitetaan, että lahjakortteja on jäljellä vain muutama ja aikaa vähän. Kun käyttäjä ilmoittaa haluavansa lahjakortin, hänen pitää antaa puhelinnumeronsa ja nimensä sivustolle.

Tämän jälkeen käyttäjän pitää soittaa maksulliseen numeroon. Samalla sivusto ohjaa käyttäjän play.quiz-fun.com.my -sivustolle, joka näyttää olevan Malesialainen.

Kun numeroon soittaa, saa suomea puhuvalta automaatilta nelinumeroisen pin-koodin. Tätä käyttämällä pääsee itse "kilpailuun", jossa vastaamiseen käytetään avoinna olevaa puhelinta.

Kysymykset ovat helppoja ja oikean vastauksen jälkeen ääni onnittelee ja kertoo käyttäjän olevan lähempänä voittoa. Aluksi oikeiden vastauksien määrän ilmoittava mittari näyttää täyttyvän, mutta kokonaan se ei koskaan täyty. 

Pieni präntti alakulmassa kertoo, että puhelu maksaa 2,04 euroa minuuttia kohden ja kilpailu voi kestää enintään 30 minuuttia. Kysymysten tarkoitus on lopulta vain kasvattaa puhelinlaskua.

Lisää aiheesta: 

Nyt liikkuu tämä kökkökielinen huijausviesti1.2.2016 11.27
Nyt tuli kaikkien aikojen huijaussähköposti: "Nimeni on tohtori Andrew Keittiö"1.12.2015 16.15

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu