Kulttuuri

Sarkola eläkkeelle, Arffman ehdolla teatteripomoksi

Kari Arffman.

Sirkka Helke / Jyväskylän kaupunginteatteri

Helsingin teatterisäätiön hallitus esittää yksimielisesti Helsingin kaupunginteatterin johtajaksi teatteritaiteen maisteri Kari Arffmania.

Esityksen mukaan uusi johtaja aloittaa tehtävässään loppuvuonna 2016 Helsingin kaupunginteatterin toimintaa vuodesta 1998 johtaneen Asko Sarkolan jäädessä teatterinjohtajan tehtävästä eläkkeelle.

Arffman on 47-vuotias ja valmistunut teatteritaiteen maisteriksi 1997. Hän on toiminut Kotkan ja Jyväskylän kaupunginteattereiden johtajana yhteensä lähes kymmenen vuoden ajan.

Hän on näytellyt tai ohjannut muiden muassa Helsingin kaupunginteatterissa, Tampereen teatterissa, Lahden kaupunginteatterissa, Jyväskylän kaupunginteatterissa, Kotkan kaupunginteatterissa ja Pyynikin kesäteatterissa. Arffman työskentelee parhaillaan Helsingin kaupunginteatterissa ensi syksynä ensi-iltansa saavan musikaalin ohjaajana ja näyttelijänä.

Helsingin teatterisäätiön hallitus tekee lopullisen päätöksen teatterinjohtajasta sen jälkeen kun Helsingin kaupunginteatterin henkilökuntayhdistykset ovat antaneet lausuntonsa asiassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Helsingin kaupunginteatterilla on salainen tanssiva ase3.2.2016 07.10

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu