Puheenaihe

Antennikoditkin saavat olympialaiset teräväpiirtona – yksityinen maksaa 8000 euroa, jota "Yleltä ei löytynyt"

Hankkeessa mukana olevat yhtiöt haluavat omalla pienellä panostuksellaan mahdollistaa täydellisen kokemuksen ilmaiseksi kaikille antennitalouksille.

Kuvakaappaus

Yle katkaisi HD-lähetykset Digitan kautta 31.12.2015. Muutos ei koskenut Ylen teräväpiirto-ohjelmia kaapeli-tv:n tai laajakaistan kautta katsovia koteja. Sen sijaan se koskee noin miljoonaa kotitaloutta.

Yksityinen SupergolfTV ja sen taustayhtiö Supergolf Oy ovat nyt tehneet sopimuksen jakeluoperaattori Digitan kanssa Ylen HD-sisällön lähettämisestä veloituksetta ja muuttumattomana UHF-kotitalouksille kanavanipussa H.

Supergolfin laskemien mukaan olympialaisten ja jalkapallon EM-kisojen televisiolähetyksen laatu on uhattuna yli miljoonalta kotitaloudelta, puolelta miljoonalta kesämökiltä ja 70 000 karavaanarilta.

Jotta HD-kuva näkyisi, antennikotitalouden pitäisi hanki katolleen UHF:n rinnalle VHF-antenni ja suunnata se DNA:n mastoon. Katso Ylen ohjeet täältä.

Supergolfin mukaan antenni-ivestointi maksaa 200-500 per talous ja maakunnista on kuulunut tietoja, joiden mukaan uusia antenneja, joita ei edes tarvita kaikissa talouksissa.

Supergolf haluaa olla näyttämässä olympialaisia, koska laji palaa taas kisoihin. Yhtiön mukaan toiminnassa ei ole mitään arveluttavaa.

Toiminnassa ei ole mitään uutta, koska Yle on jo pitkään mahdollistanut sisältöjensä levittämisen kaikkiin verkkoihin. Yle on linjannut jo aikaisemmin, että sen sisältöjä voidaan jakaa muuttumattomina ja veloituksetta kuluttajille, kunhan lähetyksessä ei ole mainontaa, Supergolfin Jukka Siitonen sanoo.

Supergolfin mukaan jakelu toteutetaan ei-kaupallisesti ilman mainontaa. Lähetys mahdollistetaan SupergolfTV:n yhteistyökumppaneiden avulla.

Kumppanit maksavat tarvittavat siirto- ja lähetyskulut Digitalle. SupergolfTV:n HD-lähetyksistä ei synny Siitosen mukaan Yllelle minkäänlaisia kustannuksia, vaan yhtiön palvelu paranee huomattavasti ilman mitään lisämaksuja.

Siitosen mukaan kyse on Digitan hintojen mukaan 8 000 euron kuukausierästä per kanava.

Hän ihmettee, miiksi Ylen 500 miljoonan verotuloista ei löydy tätä rahaa ja miksi Ylen Kuningaskuluttaja-ohjelma ei ole nostanut asiaa esiin.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu