Vihervasemmisto tyrmistyi: Opintotukiesitys on puhdas leikkauslista

Kuvituskuva.

Luumu Jokelainen

Hetki sitten julkaistu selvitys korkeakouluopiskelijoiden opintotuen uudistamisesta on saanut täystyrmäyksen vihervasemmistolta ja opiskelijajärjestöiltä.

– Hallitus vie opintotukea kohti pakkoa ottaa lainaa – heikennyksiä kautta linjan, vihreiden puheenjohtaja, kansanedustaja Ville Niinistö twiittaa.

Myös helsinkiläinen kansanedustaja Ozan Yanar (vihr.) on tyrmistynyt.

– On loukkaavaa, kun opiskelusta puhutaan harrastuksena. Koulutus on asia, jolla Suomi saadaan nousuun.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Li Andersson pitää esitystä leikkauslistana.

– Selvitysmiehen opintotukiesitys odotetusti puhdas leikkauslista. Ensi viikon keskiviikkona mielenosoitus opintotuen heikennyksiä vastaan, Andersson twiittaa.

Myös Suomen opiskelijakuntien liitto (Samok) Suomen ylioppilaskuntien liitto (Syl) tuomitsevat opintotukileikkaukset kohtuuttomina.

Leikkaukset ovat opiskelijajärjestöjen mielestä uusi ruma luku suomalaisen sivistyspolitiikan historiassa.

– Hallitus tuntuu hylänneen jo vuosikymmeniä suomalaista yhteiskuntapolitiikkaa kannatelleen ajatuksen siitä, että osaamiseen ja koulutukseen panostaminen ovat avaimia vauraampaan ja hyvinvoivaan yhteiskuntaan, opiskelijajärjestöt toteavat.

– Ei ole olemassa toista väestöryhmää, jolta hallitus voisi leikata toimeentulosta 25 prosenttia ja vielä kehdata kehua leikkausta yhteiskunnallista oikeudenmukaisuutta lisääväksi, lataa puolestaan Samokin puheenjohtaja Jemi Heinilä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

toimitus