Ensitreffit-pappi houkuttelee nyt hipstereitä Helsingissä – "Päikkärit kirkossa ja ambient-messuja"

-Tykkään pelata fudista. Ajattelen työni niin, että minun tehtäväni on tehdä syöttöjä, että toiset voivat tehdä maaleja, sanoo kirkkoherra Kari Kanala.

Arja-Riikka Nikkilä

KIRKKO Ensitreffit alttarilla -sarjasta tuttu Paavalin seurakunnan uusi kirkkoherra Kari Kanala on Helsingissä kysytty vihkipappi.

Paavalin seurakunnan tuoreella kirkkoherralla, julkkispappi Kari Kanalalla on edessään iso haaste. Seurakuntaan kuuluvat Hermanni, Vallila, Kumpula, Toukola, Arabianranta ja Itä-Pasila. Kirkkoon kuulumisprosentti on Helsingin ja Suomen matalin.

– Tämä on kasvava seurakunta, ja alueelle rakennetaan koko ajan. Kirkkoon kuuluu vielä alle puolet, eli 49,3 prosenttia alueen asukkaista, sanoo Kanala.

Seurakunnan väkimäärän Kanala aikoo kääntää kasvuun "tekemällä työtä, joka tavoittaa ihmisiä".

– Antiikin Diogenes etsi lyhdyn kanssa ihmistä. Minun tehtäväni on etsiä ihmisiä ja kutsua heitä mukaan.

– Seurakunnan alueella asuu reilut 29 000 ihmistä. Kirkolle ovat tärkeitä myös ne, jotka eivät kirkkoon kuulu.

Uusia ihmisiä Kanala aikoo houkutella mukaan toimintaan ainakin tuoreilla ideoilla. Kynnystä voi hänen mukaansa madaltaa myös julkisuudesta tuttujen henkilöiden myötä.

Twitterissä aktiivinen kirkkoherra haastoi mediapersoona Tuomas Enbusken seurakunnan tilaisuuteen keskustelemaan kanssaan Jumalasta. Turkulaisen mentalisti ja taikuri Pete Poskiparran kanssa hän on suunnitellut varattomille ilmaista esitystä.

Kanala työskenteli aiemmin Turussa, ja oli siellä järjestämässä Mikaelin kirkon dance-messuja.

– Dance-messut eivät onnistu Paavalin kirkossa kaiun vuoksi. Ambient-tyyppinen musiikki sopisi sinne paremmin, ja tästä on jo dj:n kanssa puhuttu. Hipsterit voivat tulla kirkkoon kuuntelemaan musiikkia, visioi Kanala.

Seurakunnassa järjestetään keväällä myös Päikkärit kirkossa -tapahtuma. Ihmiset voivat ottaa tyynyn ja viltin mukaan ja tulla kirkkoon hiljentymään.

Ensitreffit alttarilla -ohjelmasta tutuksi tullut Kanala on myös Helsingissä kysytty vihkipappi.

– Tosi paljon pyyntöjä on tullut, lyhyen ajan sisällä 20–30. Kaikkia en valitettavasti pysty toteuttamaan, mutta tunnen paljon pappeja ja voin ohjata eteenpäin.

Parisuhdeneuvoja kysellään häneltä myös.

– Duunia kannattaa tehdä oman parisuhteen eteen. Antiikin ajalta peräisin oleva "Tunne itsesi" on hyvä ohje. Parisuhteen hyvinvointi lähtee siitä, että tuntee itsensä. Ei toisteta samoja virheitä, joita on tehty aiemmin, sanoo kolmatta kertaa naimisissa oleva Kanala.

Vallilaan Kanala on kulkenut Turun, Lontoon, Hampurin ja USA:n Gettysburgin kautta. Vuoden hän reissasi ympäri maailmaa.

– Kaikki me olemme muukalaisia. Nykyihminen ei mieti, että pelastunko. Hän miettii, että kelpaanko ja riitänkö. Onko tässä elämässä mitään järkeä? Kirkon tehtävä on lohduttaa ja rohkaista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kari Kanala

48-vuotias Kanala aloitti Paavalin seurakunnan kirkkoherrana maaliskuun alussa.

Hän asuu Arabianrannassa vaimonsa kanssa. Perheen esikoinen syntyy toukokuussa.

Kanala on kotoisin Halsualta, Keski-Pohjanmaalta.

Hän työskenteli aiemmin Turun seurakuntien kasvatustyön organisoijana.

On työskennellyt aiemmin muun muassa merimieskirkon johtotehtävissä ja kirkon keskushallinnossa.

Oli mukana asiantuntijapappina Ensitreffit Alttarilla -tv-sarjan ensimmäisellä tuotantokaudella.

Written by:

Arja-Riikka Nikkilä

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Julkkispappi Kari Kanala Helsinkiin kirkkoherraksiEnsitreffit alttarilla -pastori: Estävätkö pettymykset aiemmissa suhteissa uuden kumppanin löytämisen?Pääkaupunkiseudun seurakuntien talous kiristyyEnsitreffit alttarilla saa jatkoa – osallistujia haetaan joEnsitreffit alttarilla -pappi ei heittäisi ensimmäistä kiveäKirkosta erotaan tuhatpäin – vaihtoehtoinen tapa kiinnostaa vain harvaaPsykologi kohusarjasta: Ensitreffit alttarilla ei ole huono ideaKirkkoon liittyvät nyt uudet kummit ja homomyönteiset – Herran huoneen jätti entistä harvempi Helsingissä