Voiko Axl Smith vielä pelastaa maineensa? Asiantuntija arvioi kohun käänteet ja Smithin virheet

Kriisiviestinnän asiantuntijan mukaan Axl Smith voi vielä palautua häneen kohdistuvien salakuvausepäilyjen aiheuttamasta kohusta.

Armi Suojanen

Seksikumppaneidensa salakuvaamisesta epäilty juontaja Axl Smith voi vielä pelastaa maineensa, toteaa kriisiviestinnän asiantuntija Katleena Kortesuo.

Kortesuo kertoo seuranneensa Smithin tapausta mediassa. Hänen mielestään juontaja tarvitsisi nyt kipeästi julkisuuteen myös puolestapuhujia.

– Ihan ensimmäiseksi hänen tulisi pyytää suoraan ja kiertelemättä anteeksi. Anteeksipyyntöhän ei ole nykyaikana näissä tilanteissa enää kahden henkilön välinen, vaan julkinen. Anteeksipyynnön kohteena ovat loukatun lisäksi myös pettyneet fanit ja yhteistyökumppanit.

– Sen jälkeen olisi hyvä, jos hänelle löytyisi yksi tai useampi naispuolinen tuttava, joka olisi valmis tulemaan julkisuuteen. Tämä henkilö voisi toimia niin sanotusti luonnetodistajan ja kertoa, että Axl on kuitenkin pohjimmiltaan hyvä tyyppi. En tietenkään tiedä, onko hänellä sellaisia saatavilla.

Olisi hyvä, jos hänelle löytyisi yksi tai useampi naispuolinen tuttava, joka olisi valmis tulemaan julkisuuteen. Tämä henkilö voisi toimia niin sanotusti luonnetodistajan ja kertoa, että Axl on kuitenkin pohjimmiltaan hyvä tyyppi. "

Kortesuon mukaan Smithin päätös julkistaa häneen kohdistuneet epäilyt youtube-videolla oli kriisinhallinnallisesti oikeaoppinen, mutta siinä oli myös paljon puutteita.

– Oli hienoa, että hän toi asian itse julkisuuteen. Videossa hän kuitenkin lähestyy asiaa sen kautta, että tämä on hänelle itselleen henkilökohtainen tragedia ja miten tämä vaikuttaa hänen uraansa. Se herättää kuuntelijassa heti kielteisiä tunteita. Ikään kuin Smith pelkäisi vain uransa puolesta.

– Toinen ongelma on, että hän vakuutteli videolla kuinka videokuvatuilla naisilla ei ole hätää. Tässä hän vähätteli mielestäni pahasti näiden naisten tunteita. Mistä hän voi tietää, että millaista hätää he kokevat? Itse olisin ainakin todella ahdistunut, jos minusta olisi kuvattuna näin arkaluontoista materiaalia.

Kortesuon mukaan Smith myös vakuutteli liikaa.

– Hän toisteli videossa paljon ei-sanoja. En ole hirviö, en ole rikollinen, tämä ei ole maineenpuhdistusvideo ja niin edelleen. Se saa pohtimaan, että onko tässä selittelyä. Yleensä ei kannata selitellä että en ole paha tyyppi, vaan sanoa olevansa hyvä tyyppi, Kortesalo ohjeistaa.

Asiantuntijan mukaan Smith voi kuitenkin yhä toipua tapauksen saamasta julkisuudesta.

– Hänen kannattaisi nyt mahdollisimman nopeasti tehdä se anteeksipyyntö ja osoittaa, että hän kantaa vastuun asiasta. Se, joka kantaa vastuun, ei kanna häpeää.  

Lue myös: Näin asianomistajana olevat naiset kertovat videoista

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Written by:

Toni Tervo

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Kuka korvaa Axl Smithin The Voice of Finlandissa? Nimi julki pääsiäisviikolla"Videoissa pelkkää pornoa" – City: Näin naiset kertovat Axl SmithistäJuontaja Axl Smithia epäillään seksikumppaneidensa salakuvaamisesta – tällainen tuomio häntä saattaa odottaa