Uusissa autoissa paljon vikoja – vanha laatumerkki Volvo jää hännille

A-katsastuksen tiistaina julkaisemien hylkäystilastojen mukaan uusissakin autoissa ilmenee monen automerkin osalta vikoja jo ensimmäisessä katsastuksessa.

Lotta Åberg

Katsastuksessa havaittujen vikojen määrä kasvaa vuodesta toiseen, selviää A-katsastuksen tiistaina julkaisemista vuoden 2015 hylkäystilastoista.

Myös lukuisissa uusissa autoissa ilmenee ongelmia monen automerkin osalta jo ensimmäisessä katsastuksessa, kertoo A-katsastuksen tekninen johtaja Hannu Pellikka.

– Autojen kestävyyden kannalta Suomen ilmasto-olosuhteet ovat haasteelliset. Erityisesti tämä näkyy jarrujen mekaanisten osien sekä etuakseliston ja ohjauslaitteiden nivelien kulumisena.

– Uudehkojen autojen hylkäys katsastuksessa liittyykin pääsääntöisesti juuri näihin vikoihin, Pellikka kertoo.

Kolmevuotiaiden autojen katsastuksessa havaitaan keskimäärin 20 vikaa sataa katsastusta kohti.

A-katsastus julkisti tiistaina vuoden 2015 katsastustilastot, jotka kattavat kaikki yrityksen Suomessa viime vuonna suoritetut määräaikaiskatsastukset.

Kolme vuotta vanhojen henkilöautojen hylkäystilaston jumbosijoille on romahtanut monelle suomalaiselle vanhana laatumerkkinä tutuksi tullut Volvo.

Volvon V70 oli viime vuonna neljänneksi hylätyin auto katsastuksessa, kun kyse on vuonna 2012 käyttöön otetuista autoista. Sen hylkäysprosentti oli 8,98. Hylätyimpien autojen joukossa ovat myös Volvo S60 ja V60.

Volvoista hylkäystilaston parhaimmalle sijalle yltää Volvo XC60, joka sekin on tosin vasta  25:nneksi viattomin auto.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Written by:

Riikka Jokinen

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Katsastuksen vikatilastot: Tämä auto on ylivoimainen jumboYle: Raju tilitys katsastusmieheltä: "Hylkään autoja laatujärjestelmän pelossa"Katsastustilastot paljastavat: tämän automallin hylkäysprosentti on... nolla