Puheenaihe

Tältä näyttävät hallikauppiaiden suunnittelemat evakkotilat – lasihalli Hakaniemen torille!

Kauppahallin kauppiaat esittelevät vielä kerran kaupungille ehdotuksensa ja toivovat torille väistötilaksi lasista hallia. Kaupunki on ehdottanut muun muassa suurta telttaa.

Tältä näyttäisi Hakaniemen hallikauppiaiden ideoima lasihalli (oik.), jota ehdotetaan väistötilaksi torille remontin ajaksi. Hallin reunoilla voisi olla kahvilatoimintaa.

AD Petteri Vilkki

Hakaniemen hallikauppiaat ovat vedonneet viimeisenä keinonaan tilakeskukseen ja kiinteistölautakuntaan evakkotilojen puolesta.

Hallin kauppiasyhdistys lähetti tällä viikolla kaupungille vetoomuksen ja toivoi, että kauppahallin peruskorjauksen ajaksi hallitoiminta siirtyisi torille pystytettävään lasihalliin teltan sijaan.

Tämä olisi uutta ja jännittävää. Teltta on vain teltta."

– Tämä ei voi pelkkä kustannus- tai kuluerä, että saamme vain jotkut tilat, joissa voimme olla kaksi vuotta. Jos kunnollisiin evakkotiloihin ei olla valmiita satsaamaan, niin silloin on turha rakentaa yhtään mitään, napauttaa kauppiasyhdistyksen puheenjohtaja Pirjo Passinen.

Kaupunki on ehdottanut väliaikaistiloiksi torille muun muassa suurta telttaa.

Kiinteistölautakunta käsittelee evakkotiloja kokouksessaan ensi viikolla, jolloin se ei todennäköisesti kuitenkaan vielä päätä väistötiloista.

Kauppiaat teetättivät viime vuonna kuvia lasisesta, kevytrunkoisesta metallihallista, joka olisi kauppiaiden mukaan ainoa oikea vaihtoehto evakkotilaksi, jotta hallikauppa ei kuivuisi kokonaan remontin aikana.

– Tämä olisi uutta ja jännittävää, jollaista Helsingissä ei ole aikaisemmin ollut. Nättikin teltta on vain teltta, Passinen sanoo.

Mallia Hakaniemeen on haettu Torvehallernesta Kööpenhaminasta.

Evakkotiloista on käyty kaupungin kanssa vääntöä lähes yhtä pitkään kuin hallin remontti on ollut tiedossa. Kyse on pitkälti rahasta.

Alkuperäisessä hankesuunnitelmassa kaupungin budjetti evakkotiloille oli puoli miljoonaa euroa. Lasihallin kustannukset olisivat 2–3 miljoonaa euroa.

– Hinnallisesti ne olisivat keskenään aika samanlaiset ratkaisut, toteaa Passinen kaupungin ehdottamista teltoista.

Telttojen lisäksi kaupunki on ehdottanut pientä hallia torin vieressä olevaan puistikkoon tai S-marketin tyhjillään olevaa yläkertaa Elannon entisessä talossa Hämeentiellä.

–  [Meillä] on neljä vaihtoehtoa, joista yhtä esitämme, toteaa tilakeskuksen toimitilapäällikkö Markku Metsäranta.

Myös hallin myyntipaikkoja vuokraava Tukkutori on ollut lasihallin kannalla.

– Olemme alusta asti ajatelleet asian niin, että kannattaisi vähän miettiä, miten väistötilat toteutetaan. Panostus kaupungin taholta on joka tapauksessa iso, Tukkutorin teknisen yksikön päällikkö Tommi Tapana sanoo.

Lasihallia puoltaisi kauppiaiden mukaan erityisesti esteetön näkyvyys sisään ja ulos, jolloin halli ei hukkuisi työmaan keskelle, vaan houkuttelisi asiakkaita puoleensa. Halli voitaisiin myöhemmin uusiokäyttää ja sen reuna-alueille voitaisiin sijoittaa kesäisin kahvilatoimintaa.

Remontin alkaminen saattaa myöhästyä

Hakaniemen kauppahallin remontin pitäisi alkaa tammikuussa.

Remontin alkaminen tulee todennäköisesti siirtymään joillakin kuukausilla, koska väistötilasta ei ole tehty vielä päätöksiä.

Noin kaksi vuotta kestävä peruskorjaus maksaa 12,5 miljoonaa euroa.

Remontissa satavuotias halli uusitaan kokonaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Hakaniemen kauppahallin remonttihanke etenee13.5.2015 08.00
Hakaniemen kauppahallin remontista ei vielä päätöstä28.4.2015 18.11
Vääntö Hakaniemen hallin evakkotiloista jatkuu – jopa telttaa väläytetty3.10.2015 08.20
Riita repesi Hakaniemen kauppahallissa – kauppiaat tekivät valituksen10.4.2015 19.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu