Lyömätön vetonaula: aurinko ja katuruoka villitsee taas - kuvat

Katuruokatarjonta on monipuolista.

Marketta Karjalainen

Straet Helsinki Eats -katuruokafestivaali avaa kevään ulkoruokailukauden.

Marketta Karjalainen

Nyt Kolmatta kertaa järjestetty katuruokafestivaali toi testattavaksi uusia makuja.

Marketta Karjalainen

Sesonkiruokaa ruotsalaiseen tapaan.

Marketta Karjalainen

Katuruokakojut ovat auki kello 19:ään saakka.

Marketta Karjalainen

Ulkoruokailu sujui välillä auringonpaisteessa, välillä lumisateessa. 

Marketta Karjalainen

Paikalle kurvasi myös ruokaa tarjoilevia fillareita.

Marketta Karjalainen

Puolen päivän jälkeen tungos tiivistyi kauturuokakojujen äärellä hetki hetkeltä. Aurinkoinen sää ja 31 katuruokayrittäjää onnistuivat jälleen tänään houkuttelemaan väen Helsingin keskustaan.

Tyytyväisenä hyörinää seurannut Torikortteleiden ja Eatsin vastaava tuottaja Anna Pakarinen arveli paikalle kertyvän päivän mittaan noin 10 000 kävijää. 

Streat Helsingissä on tällä kertaa vähemmän ruokamyyjiä kuin koskaan ennen. Syynä ei Pakarisen mukaan ole yritysten kiinnostuksen puute, vaan se että tapahtuma päätettiin tällä kertaa järjestää aiempia pienimuotoisempana. Niinpä Senaatintori oli ruokamyyjistä vapaana ja ratikat vyöryivät normaaliin tapaan Aleksanterinkatua. Tapahtuma keskittyi Torikorttelien pikkukaduille, kaupungintalon edustalle ja Mantan patsaan ympäristöön.

- Karsimme mukaan valitut yritykset tavallista tiukemmin. Helsingissä on jo muitakin katuruokatapahtumia ja katuruokaa myydään ympäri vuoden, emmekä halua että tämä kaupungin järjestämä tapahtuma kilpailee niiden kanssa, Pakarinen kertoo.

Steart Helsinki Eatsiin valittiin nyt uusia tuotteita ja yrityksiä.

- Halusimme heittää yrittäjille haasteen ja pyysimme kotimaisia ja sesonkiraaka-aineita sekä kasvis- ja vegaaniannoksia. Tarjolla onkin nyt peräti 27 vegaanista ruoka-annosta, Pakarinen toteaa.

Keväällä 2014 katuruoan suosio yllätti ja sai aikaan massiiviset ruuhkat. Pakarinen uskoo, ettei kaikkien aikojen ensimmäisen Streat Helsinki Eatsin kaltaisia jonoja enää tarvitse kokea. Järjestelyt sujuvat jo paremmin ja yrittäjät osaavat varautua suureen kävijämäärään muun muassa suunnittelemalla nopeasti tarjoiltavia annoksia.

Streat Helsinki jatkuu huomenna sunnuntaina ulkotulilla Uunisaaressa ja Töölössä.

- Heitimme kokeille haasteeksi näyttää, miten nuotiolla syntyy ruokaa isolle joukolle, kertoo Helsingin ruokakulttuuristrategi Milla Visuri.

Streat Helsinki Eats järjestetään 19.3. kello 11–19. Katukeittiöt on esitelty nettisivuilla streathelsinki.com/eats

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Written by:

Marketta Karjalainen

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Katuruokafestari loikkaa uusiin makuihin – nyt kokeillaan karhuburgereita ja lakuvohveleita Richard McCormick: Jonotus kuuluu katuruokaelämykseenKaturuokafestareilla grillaillaan nyt yhdessäKaturuokatapahtuma keräsi ”vain” 30 000 maistelijaa