Haluatko huippuravintoloitsijaksi? Royal Ravintolat etsii intohimoisia talentteja

Royal Academyn johtoryhmä, Royal Ravintolat Oy:n toimitusjohtaja Aku Vikström, koulutusvisionääri Saku Tuominen ja keittiömestari-ravintoloitsija Jyrki Sukula.

Pekka Mustonen

Ravintolayhtiö Royal Ravintolat aloittaa ravintoloitsijakoulutuksen, jonka tarkoituksena on tuottaa ravintola-alalle useita uusia menestystarinoita. Koulutuksen sisältösuunnittelussa ovat mukana koulutusvisionääri Saku Tuominen ja keittiömestari-ravintoloitsija Jyrki Sukula. Ohjelmaan valittuja ravintoloitsijakokelaita tulee opettamaan joukko Suomen eturivin asiantuntijoita.

Royal Academy -niminen ravintoloitsijakoulutus alkaa jo huhtikuussa. Ohjelmaan valitaan hakemusten perusteella 10 kokelasta, jotka saavat Royal Ravintoloiden nykyisistä ravintoloista oppisopimuspohjaisen työpaikan ja ilmaisen koulutuksen.

Ravintoloitsijakoulutuksen läpäisseiden ja intohimoisimpien talenttien kanssa Royal Ravintolat on valmistautunut perustamaan uusia, ravintoloitsijavetoisia ravintoloita.

– Suomessa on erittäin laadukas restonomikoulutus, mutta me haluamme ohjelmallamme houkutella ravintoloitsijoiksi ruokaan intohimoisesti suhtautuvia ihmisiä myös alan ulkopuolelta, kertoo Royal Ravintolat Oy:n toimitusjohtaja Aku Vikström.

Vikströmin mukaan nykyisessä ravintolakentässä tarvitaan kasvollisia ravintoloitsijoita.

– Sellaisia valovoimaisia tähtiä, jotka osaavat paitsi pitää kokonaisvaltaisesti huolta asiakkaistaan, vetävät puoleensa myös muita alan huippuammattilaisia.

Isännät ja emännät laittavat joka päivä likoon oman nimensä ja maineensa."

Royal Ravintoloissa uskotaan, että menestysravintolat ovat tulevaisuudessa yhä useammin ravintoloitsijan persoonaan sidonnaisia. Ravintolakulttuurin kehittyessä henkilökohtaisen kokemuksen merkitys vahvistuu entisestään ja vahvoja persoonia kaivataan keittiön lisäksi myös asiakkaiden luokse salin puolelle.

Ravintolakulttuurissa ollaan Vikströmin mukaan palaamassa aikaan ennen ketjuuntumista.

– Patruunavetoisissa ravintoloissa asiakkaat tietävät, että isännät ja emännät laittavat joka päivä likoon oman nimensä ja maineensa. Meillä tällaisia ovat jo Apteekinkulma-projektimme Kari Aihinen ja Paul Hickman sekä The Cockin Richard McCormick ja Ville Relander, muiden ravintoloidemme huippuammattilaisia unohtamatta.

Näille menestystarinoille haetaan nyt Vikströmin mukaan jatkoa ja luontevimmin ne syntyvät ravintoloitsijapartnereiden kanssa.

Royal Academyssa paneudutaan yleisten ravintolaliiketoiminnan lainalaisuuksien lisäksi erityisesti asiakaskokemukseen.

– Suomessa tarvitaan ravintoloitsijapuolelle lisää tähtiä. Sellaisia, jotka rakastavat ravintolaansa ja haluavat tuottaa asiakkailleen kokonaiselämyksen. Siihen vaikuttavat hyvän ruoan lisäksi pienimmätkin yksityiskohdat palvelusta ja aterimista valaistukseen ja musiikkiin, kotisivuista varausjärjestelmään ja some-kanaviin. Hyvä ravintoloitsija on erityisen kiinnostunut siitä, mitä asiakas kertoo ravintolakokemuksestaan seuraavana päivänä tuttavilleen, kiteyttää Saku Tuominen.

Tuomisen mukaan Royal Academystä ei olla tekemässä tekemässä kokkikoulua tai vaihtoehtoa esimieskoulutukselle, vaan uutta tapaa opettaa ravintolan luomista, kehittämistä, markkinointia ja johtamista.

– Haluamme löytää elämysalalle intohimoisia talentteja, jotka eivät ravintolakouluun välttämättä enää hakeutuisi, Tuominen kertoo.

Akatemia ei tähtää viralliseen tutkintoon, vaan koulutuksen läpäissyt osallistuja saa eturivin paikan vaikuttaa suomalaiseen ravintolaelämään esimiestehtävissä. Vuosikurssin huiput saavat mahdollisuuden toteuttaa oman ravintolavisionsa yhdessä Royal Ravintoloiden kanssa. Ensimmäinen Royal Academy -koulutus alkaa 26.4. ja se kestää 6 kuukautta. Akatemiaan osallistuva saa opintojensa ajaksi Royal Ravintoloista työpaikan.

Raoyal Ravintoloilla on yli 30 ravintolaa, esimerkiksi Nokka, Sasso, Savoy, Presto, Elite, Teatteri, Strindberg, Kruna, Salutorget, Töölönranta, Macu, The Cock ja Vanha Ylioppilastalo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Written by:

Marketta Karjalainen

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Legendaarinen Sipuli luopuu fine diningistaTässä italialaisravintolassa suussa sulaa munkki – ei pizzaVuoden Pro-kokki löytyy G.W.Sundmansilta